Werken in een kledingwinkel.

Brillen worden allang niet meer alleen gedragen door nerds en wizkids. Een bril is tegenwoordig een accessoire dat niet persé wordt gebruikt om beter te zien, maar om er zelf beter uit te zien. Een bril kan je een hele andere uitstraling geven, slimmer, serieuzer of zelfverzekerder. Bij elk hoofd past weer een andere bril en er zijn dan ook heel veel verschillende monturen, kleuren en modellen. Als student werkte ik in een brillenwinkel en ik zal je wat kennis die ik in die tijd heb opgedaan aan je overbrengen.

Wanneer je werkt in een winkel dan heb je te maken met allerlei soorten klanten. Je hebt vaste klanten die eens in de zoveel tijd een nieuwe bril komen kopen, nieuwe lenzen nodig hebben of iets moeten laten aanpassen aan hun huidige bril. Je denkt misschien dat als je eenmaal een bril hebt, je niet zo snel een nieuwe bril nodig hebt. Dat klopt op zich ook, tenzij je graag altijd met de nieuwste trends loopt of wanneer het zicht van je ogen slechter is geworden. Naast de vaste klanten heb je ook de niet zo vaste klanten. Deze komen gewoon nooit in dezelfde brillenwinkel of moeten voor het eerst een bril aanschaffen. Bij alle klanten geldt in ieder geval dat je altijd vriendelijk moet blijven en de klant zo goed mogelijk moet helpen. Helemaal als het gaat om klanten die een bril echt nodig hebben voor een beter zicht is het belangrijk dat je hun ogen nauwkeurig opmeet en ze adviseert over wat voor een monteur bij hen past.

Naast dat je met klanten werkt moet je altijd op de hoogte zijn van de nieuwste brillentrends en welk montuur er bij welk hoofd past. Bovendien dragen de meeste verkopers in een brillenwinkel zelf ook een bril. Wel belangrijk dus dat je ook weet wat er bij jezelf staat.

Als je wat met brillen hebt en een parttime baan nodig hebt als student dan raad ik je echt aan om te solliciteren op een winkel vacature. De werktijden zijn gewoon overdag en je kan zowel doordeweeks als in het weekend werken.

Geef een reactie