Welke voedingsmiddelen dragen bij aan een gezonde huid?

Gezonde huid

Je zou je lichaam kunnen zijn als een auto. Een auto moet voorzien worden van de juiste brandstof om zonder problemen te kunnen rijden. Dit is precies hoe het voor je lichaam ook werkt. Wil jij gezond zijn van binnen en van buiten, dan dien je de ‘juiste brandstoffen’ tot je te nemen. Hierover lees je in dit artikel meer zodat je wordt voorzien van wat inspiratie voor een gezonde huid.

Het belang van goede voeding

Suiker, alcohol en een teveel aan de verkeerde vetten doen maar weinig goed. Goede voeding is dan ook belangrijk om je lichaam in goede conditie te houden. Dit geldt voor je organen, je gewicht, maar ook je huid zelf. Externe invloeden, zoals zonlicht en roken, beïnvloeden dit, naast het feit dat het proces van ouder worden ook van invloed is. Kortom; je lichaam kan wel wat ondersteuning gebruiken.

Je huid als spiegel

Houd jij er slechte leef-, maar ook eetgewoontes op na? Dan is de kans groot dat dit aan je uiterlijk te zien is. Zo kun je last krijgen van een droge huid, vlekjes en rimpels of een huid die simpelweg aan veerkracht verliest. Je huid werkt dus als het ware als een spiegel en geeft een heel eind weer hoe het eigenlijk met je gezondheid gesteld is.

Deze producten mogen in je voeding niet ontbreken

Natuurlijk heb je niet alles in de hand met betrekking tot je gezondheid, maar als voeding zo’n belangrijke rol speelt, dan valt daar altijd wel winst te behalen. Maar wat zijn nu de gezondste voedingsproducten voor een gezonde huid? Hieronder noemen we er een aantal die je eenvoudig in je voedingspatroon kunt verwerken:

  • Blauwe bessen
    Fruit is altijd een goed, maar wil je nu gaan voor een echte topper? Kies dan voor blauwe bessen. Deze zijn rijk aan vitamine A en C en helpen je huid te beschermen tegen de zon. voorkomen verlies aan collageen en werken hierdoor uitstekend als anti-aging en antioxidant.
  • Griekse yoghurt
    Dit voedingsproduct bevat veel vitamine B2, dat er om bekend staat de huid jong te houden. Eventueel heerlijk te combineren met de blauwe bessen!
  • Noten
    Goede vetten zijn belangrijk en die vind je in veel soorten noten, naast vitamine E. Beide van belang voor een gezonde huid. Denk aan walnoten, amandelen of hazelnoten. Ze houden je huid elastisch en zorgen voor een goede vochtbalans.