Welk type bed past het beste bij jou?

Hoe heerlijk is het om elke dag op te staan met een uitgerust gevoel? Met het juiste type bed kun je ervoor zorgen dat deze wens werkelijkheid wordt. Maar dan moet je natuurlijk wel eerst weten welk type bed het beste bij je past. Wij geven je graag meer informatie over verschillende bedden en de kenmerken van elk bed.

Ledikanten

Zoek je een simpel maar comfortabel bed? Dan is een ledikant altijd een goede keuze. Ledikanten worden het vaakst gekozen doordat ze in zoveel stijlen en afmetingen verkrijgbaar zijn. Het ledikant kan tevens gecombineerd worden met vrijwel alle matrassen en bedbodems. Deze onderdelen zijn bepalend voor de conformiteit van het bed. Combineer een spiraalbodem bijvoorbeeld met een koudschuim matras voor een stevig bed. Wil je juist een bed dat zich aanpast aan je lichaam? Dan zou een schotelbodem in combinatie met een traagschuim matras een goede optie zijn. Wij raden je aan om naar een beddenwinkel te gaan zodat een specialist je kan helpen met het uitzoeken van de juiste bedbodem en het beste matras.

Boxsprings

De boxspring is een zeer populair type bed. Je denkt bij een boxspring vast meteen aan een prachtig en comfortabel bed. Zulke bedden vind je in luxe hotels, maar de afgelopen jaren zijn ze ook in veel slaapkamers te vinden. Het grote voordeel van een boxspring is dat je deze volledig kan afstemmen op je eigen voorkeuren. Je kan zelf de conformiteit  van het matras bepalen. De juiste ondersteuning is van groot belang voor een goede nachtrust. Door de verschillende lagen heeft de boxspring een zeer goede ventilatie. Het bed blijft zo hygiënisch en fris. De boxspring is niet alleen comfortabel en naar eigen wens samen te stellen, maar het geeft de slaapkamer tevens een hoteluitstraling. Het oog wil tenslotte ook wat! Kies uit diverse hoofdborden, kleuren en materialen om je droombed samen te stellen.

Waterbedden

Het waterbed is ideaal voor mensen die een goede ondersteuning nodig hebben. Een waterbed bevat een matras van een waterdicht materiaal. Het matras wordt gevuld met water en fibers. De verhouding van deze elementen bepaalt de conformiteit. Hoe meer fiber er gebruikt wordt, hoe steviger het matras aan zal voelen. Tevens kan er bij een waterbed gekozen worden voor softside en hardside varianten. Het verschil zit in de rand van het bed. Softside bedden hebben geen rand, waardoor het water en de fibers naar de zijkant van het matras worden gedrukt. Het matras zal zich optimaal vormen naar het lichaam. Wil je een stevig bed? De hardside bedden hebben een rand die het matras tegenhoudt. Door deze eigenschappen is de conformiteit van het matras compleet op jouw wensen af te stemmen. Heb je last van je nek of rug? Dan zal een waterbed verlichting kunnen bieden. Je zakt op sommige plekken dieper in het matras weg, waardoor je ruggengraat recht ligt. Zo voorkom je dat er drukpunten ontstaan en je wakker wordt met pijn of stijfheid. Tevens kan het water verwarmd of gekoeld worden, waardoor je in elk seizoen de gewenste temperatuur in kan stellen.