Welk kapsel past het best bij jouw gezichtsvorm?

Heb je al verschillende haarstijlen gehad en nog steeds de juiste niet gevonden? Of wil je graag een nieuw kapsel proberen, maar weet je niet zo goed welk kapsel? De vorm van je gezicht maakt een hoop duidelijk, want bij iedere vorm past een ander kapsel. Lees snel verder om erachter te komen welk kapsel bij welke gezichtsvorm past.

Een hartvormig gezicht

Met een hartvormig gezicht zijn er meerdere kapsels mogelijk. Onze favoriet? Een pixie cut net als Scarlett Johansson. Met de Super Hold Spray van Schwarzkopf behoud je de hele dag het perfecte kapsel voor jouw hartvormige gezicht. Twijfel je aan een korte coupe? Kies dan voor een bob met veel lagen en golven die je met een blow up spray van Fudge gemakkelijk kunt creëren en behouden.

Een ovaal gezicht

Met een ovaal gezicht ben je een gezegend mens, want jij kunt allerlei kapsels hebben. Probeer dus lekker wat uit, laat je inspireren door de huidige trends en kies een kapsel dat jij zelf leuk vindt. Met een bob en grove slag komt je gezichtsvorm het beste tot zijn recht.

Een rond gezicht

Met een ronde gezichtsvorm raden we je aan om te kiezen voor een midden scheiding. Omdat de lengte van een rond gezicht ongeveer gelijk staat aan de breedte, maakt de scheiding in het midden je gezicht visueel langer. Kies voor een lang kapsel met volume bovenop je hoofd of kies, net als Emma Stone, voor een rommelige bob tussen de schouders en kaaklijn in. Kies vooral niet voor een kapsel korter dan je kaaklijn.

Een vierkant gezicht

Een vierkant gezicht heeft een harde kaaklijn en een breed voorhoofd. De harde lijnen kun je verzachten door te kiezen voor een lang kapsel met golven. Een slag in het haar maakt je gezicht automatisch zachter en door veel volume toe te passen, bedek je de harde lijnen van je kaaklijn. Wil je graag een kort kapsel, kies dan voor een strakke bob. Vermijd in ieder geval een rechte pony om een harde uitstraling te voorkomen.

Een langwerpig gezicht

De breedte van je voorhoofd is dezelfde als het deel onder je jukbeenderen. Lang haar maakt je gezicht nog smaller, dus kies voor een halflang kapsel of bob. Wil je graag je lange lokken behouden? Creëer dan veel volume met een zachte slag of met krullen aan de onderkant van je kapsel. Vermijd een midden scheiding om je gezicht nog langer te laten lijken.