Wat voor pak draag je naar een bruiloft?

Binnenkort ga je een bruiloft bijwonen. Misschien is het de eerste keer dat je een bruiloft bijwoont. Of misschien ga je wel zelf trouwen. Dan kan het fijn zijn te weten wat voor pak je hoort te dragen tijdens de trouwerij. In dit blog worden beide situaties beschreven zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan op de grote dag!

Als je zelf gaat trouwen

Het is natuurlijk niet zo handig om in hetzelfde pak te verschijnen op je eigen bruiloft als waar je vorige maand nog in liep tijdens die ene werkmeeting of zelfs bij een begrafenis. Het is jouw bruiloft, jouw moment. Investeer daarom in een mooi nieuw pak die past bij het seizoen waarin je het gaat dragen. Alle ogen zijn ten slotte op jou gericht, dus je mag er wel goed bijlopen of zelfs lekker opvallen! Wil je er net bij lopen maar ook je persoonlijkheid in je outfit verwerken? Ga dan voor een opvallende das, een vlinderstrikje of gewoon een apart jasje.

Daarnaast kunnen jij en de bruid ook besluiten niet voor een standaard wedding te gaan waarbij de vrouw in een witte jurk loopt en de man een grijs of zwart pak draagt. Ga bijvoorbeeld voor een leuk themafeest waar het koppel de hoofdrol in speelt, en de gasten zich aan een bepaalde dresscode moeten houden. Geef dit op tijd aan bij de gasten, zodat zij de kans hebben om hier een leuke outfit voor uit te zoeken. Het is het makkelijkst om de dresscode te vermelden in de trouwkaarten. Bij bijvoorbeeld de Out of the Box trouwkaart van LocoMix kan worden gekozen voor een extra kaartje, zodat het niet op de kaart zelf hoeft komen te staan en extra opvalt als extra boodschap. Of plaats het op de Turning Card, die oneindig kan worden gevouwen!

Dresscodes die vaker voorkomen zijn de formele ‘white-tie’ dresscode en de ietwat minder formele ‘black-tie’ dresscode. Natuurlijk kan je ook zelf helemaal uitpakken met het thema en hier iets informeels en feestelijks op bedenken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een beach thema als je trouwt op het strand, een cocktail thema voor een evening bruiloft in de zomer of een glamour thema met veel gouden, zilveren en glitter elementen. Jouw pak kun je hier helemaal op afstemmen zoals je zelf wilt.

Het is natuurlijk leuk om de trouwkaart ontwerpen aan te laten sluiten bij de dresscode thema. Ga bijvoorbeeld bij een beach thema voor de bijpassende Flessenpost trouwkaart. Of bij een wedding cross the border voor een Airplane Card.

Als je een bruiloft gaat bijwonen

Voor het bijwonen van een bruiloft hoeft de keuze voor een pak niet zo heel spannend te zijn. Toch zijn er een paar dingen waar je als gast op moet letten. De hoofdregel is dat het pak niet te opvallend is, aangezien het trouwpaar op hoort te vallen. Kies daarom bijvoorbeeld niet voor het dragen van de kleur wit. Dat is namelijk de kleur van het trouwkoppel. Daarnaast is een spijkerbroek ook echt een no go. Uitpakken met kleuren mag, maar houdt het subtiel. Kies bijvoorbeeld een kleur op basis van het seizoen: lichtblauw, lichtgrijs of lichtbruin in de zomer en donkergroen, donkerblauw of donkergrijs in de winter. Mocht de bruiloft informeel zijn, ga dan voor een nette broek zoals een chino. Een mooie overhemd met een colbert erover is dan prima. Probeer niet te snel naar de kleur zwart te grijpen, aangezien dit snel wordt gezien als de kleur van rouw. Gelukkig staat vaak wel aangegeven op de trouwkaart wat er wordt verwacht qua kleding.

Mocht je zelf gaan trouwen en de dresscode duidelijk willen vermelden op de trouwkaart, kijk dan eens bij de opvallende collectie van LocoMix’s trouwkaarten. Bij een originele dresscode hoort namelijk een originele uitnodiging! De medewerkers staan voor u klaar, mocht u hier hulp bij nodig hebben.

 

 

 

 

Geef een reactie