Waarom hebben mensen kostuums aan met Halloween?

Waarom hebben mensen kostuums aan met Halloween?

Halloween is HET feest dat de afgelopen jaren is overgevlogen naar Europa en dus ook naar Nederland. In Amerika wordt het groots uitgepakt en wordt het gevierd vergelijkbaar met Sint-Maarten bij ons alleen gaan de mensen dan verkleed in plaats van dat ze met een lampion lopen. Elk jaar gaan de kinderen verkleed en trick or treaten ze langs de deuren. De jongvolwassene met name vieren feest. De Halloween party’s. De laatste jaren worden dit soort feesten ook in Nederland steeds populairder en gaan mensen verkleed. Waarom gaan mensen eigenlijk verkleed met Halloween en versieren ze hun huis met Halloween feestartikelen?

Hoe is Halloween ontstaan?

Honderden jaren geleden vierde de Ieren Halloween. Ze deden dit nadat de oogst binnen was. De Ieren geloofde erin dat op die dag alle boze geesten opstonden om een levend lichaam in bezit te nemen. Om dit te voorkomen droegen de Ieren maskers. De Britten en Amerikanen namen het later over en gaven hier hun eigen draai aan en voilà hier was Halloween hoe we het tot op de dag van vandaag kennen.

Halloween in Nederland

Met name de afgelopen jaren wordt Halloween ook in Nederland gevierd. Uit onderzoek is gebleken dat meer dan de helft van de Nederlands Halloween vieren. Ze trick or treaten of gaan naar georganiseerde feestjes. In het Oosten van het land wordt het gemiddeld veel minder gevierd dan in de randstad. Ieder jaar gaan duizenden mensen naar de Halloween Fright Nights. Tijdens de fright nights staat het thema vanaf 11 uur s’ avonds om naar Halloween en komen er enge goed geschminkte personen mensen bang maken. Ook geven met name tieners feestjes in het thema van Halloween. De gasten zijn met name vaak verkleed als de hype van het jaar of een andere leuke outfit. Het huis is versierd met allerlei Halloween feestartikelen.