Vijf irritaties die je kent als je in een kledingwinkel hebt gewerkt

Werk jij in een kledingwinkel of heb je ooit in een winkel gewerkt? Geen een dag is hetzelfde, toch kunnen winkelmedewerkers elke dag dezelfde irritaties meemaken. Hieronder de vijf meest herkenbare irritaties.

Altijd lachen

Elke dag lachen, zelfs als je geen zin hebt. Klanten moeten namelijk de indruk krijgen dat je vriendelijk bent en het naar je zin hebt.

Rommelige klanten

Heb je net je best gedaan om alle kledingstukken op te vouwen en op orde te krijgen, komt er een klant aan die alles aan wil raken. Voornamelijk als je naast de klant de kleding weer netjes opruimt, de klant je aankijkt en vervolgens de kledingstukken nog steeds op grond gooit. Zouden ze dat thuis ook doen?

Aanbiedingen

Als er bij een kledingrek een bord staat met 10% korting, denken klanten vaak dat opeens alle kledingstukken in de winkel korting heeft. Als je dan drie keer zegt dat het alleen geldt voor de kledingstukken die op het rek hangen, krijg jij de schuld voor de onduidelijke informatie. Alsof jij deze actie bedacht hebt!

Slaven

Herken je ook de klant die begint te zwaaien en roepen aan de andere kant van de winkel? Heel lief dat diegene je aandacht wil trekken, maar dit hoeft ook weer niet. Vooral als ze in hun vingers knippen en verwachten dat je direct gaat helpen. We zijn winkelmedewerkers, geen slaven.

Druk druk en nog eens druk

Klanten die je een uur hebt geholpen met het vinden van dat ene truitje en dan bij de kassa er opeens achter komen dat ze haast hebben. Zouden zij dit echt geloofwaardig over vinden komen? Wij in ieder geval niet en gaan steeds langzamer werken.