Tips voor een ultiem droominterieur

Ga je naar een nieuwe woning? Is je oude inrichting aan vervanging toe? Hier komt meer bij kijken dan je zou denken. Wij geven drie tips voor een ultiem droominterieur!.

Een goed begin is het halve werk

Wanneer je je interieur gaat inrichten is het eerst tijd om inspiratie op te doen. Ga op zoek naar Interieurideeƫn door op bezoek te gaan bij woonwinkels, het doorlezen van woonmagazines en online tips. Alle toffe dingen die je tegenkomt kun je verzamelen, zowel in een plakboek als digitaal. Wanneer je een duidelijk overzicht hebt van alles wat je aanspreekt, kun je afwegingen gaan maken en dit maakt de keuze een stuk makkelijker!

Van groot naar klein

Het is het meest praktisch om te beginnen met het grotere meubilair. Wanneer dit eenmaal staat kun je hier gemakkelijk omheen inrichten en het aanvullen met leuke accessoires. Een van de belangrijkste meubelstukken is natuurlijk de bank, deze bepaalt voor een groot deel de uitstraling van het interieur en daarnaast moet je er heerlijk op kunnen ontspannen voor de televisie.

Nadat de grotere meubels staan, is het tijd om het aan te vullen met accessoires. Onder andere lampen, vazen en schilderijen creƫren veel sfeer. Erg origineel is een ingebouwde boekenkast. Dit geeft je inrichting veel uitstraling en naast het neerzetten van boeken kun je er ook andere kleine dingen op kwijt.

Niet vergeten!

Een inrichting is natuurlijk niet af zonder de juiste raamdecoratie, ook hierin kan erg worden gevarieerd . Ga je voor modern, hip en helemaal van deze tijd? Kies dan voor houten jaloezieen op maat. Hier heb je onder andere de optie te spelen met het licht, door de lamellen naar binnen of buiten te kantelen. Ga je voor een landelijke woonkamer? Een raambekleding die hier erg goed bij past zijn shutters. Dit zijn stijlvolle binnenluiken en daarnaast erg handig wanneer je op zoek bent naar meer privacy.

Al een beter idee hoe je het aan kunt pakken? Met deze tips komt dat zeker goed!