Tips voor een jaren 70 feestoutfit

Flowerpower

Originele feestkleding voor themafeesten kan een uitdaging zijn. Je wilt er leuk uitzien, maar ook niet te overdressed. Een outfit die perfect past bij een flower power themafeest is de ‘flower power outfit’.

Een flower power outfit kan worden gemaakt van felgekleurde stoffen, gebloemde prints en vrolijke accessoires. Je kunt een bloemenkrans om je hoofd dragen, grote ronde zonnebrillen en natuurlijk lange haren. Voor vrouwen kan een maxi-jurk met bloemenprint perfect zijn, terwijl mannen kunnen kiezen voor een gebloemd overhemd of een eenvoudig t-shirt met een opvallende kleur.

Een andere geweldige optie voor een flower power outfit is het dragen van een broekpak. Dit was een populaire kledingstijl in de jaren ’70 en is nog steeds trendy vandaag de dag. Kies een broekpak met een bloemenprint en combineer het met hoge laarzen voor een echte hippie-look.

Accessoires zijn een belangrijk onderdeel van elke outfit en dat geldt ook voor een flower power outfit. Draag bijvoorbeeld grote oorbellen in de vorm van bloemen, armbanden en kettingen met kleurrijke kralen. Je kunt ook een tas met franjes en bloemenprint meenemen voor een extra hippie-effect.

Als je niet zeker weet waar je een flower power outfit kunt vinden, kun je altijd een kijkje nemen in tweedehands- of vintage winkels. Deze winkels hebben vaak kledingstukken die perfect passen bij een flower power themafeest. Het leuke van het dragen van tweedehandskleding is dat het duurzaam is en je een unieke look kunt creëren die niemand anders heeft.

Als je echt creatief wilt zijn en weinig te besteden hebt, kun je je eigen flower power outfit maken. Koop een witte T-shirt en verf er bloemen op met textielverf. Combineer het met een felgekleurde broek en een bloemenkrans om het af te maken.

Kortom, een flower power outfit is de perfecte keuze voor een themafeest. Het is een leuke en creatieve manier om jezelf uit te drukken en het brengt je terug naar de jaren ’60 en ’70. Door te spelen met kleuren en accessoires, kun je een unieke outfit creëren die perfect past bij de sfeer van het feest. Of je nu kiest voor een kant-en-klare outfit of er zelf een maakt, met een flower power outfit ben je verzekerd van een geweldige avond!