Tijdloze plisségordijn de top down bottom up plisségordijn

Plisségordijnen zijn tijdloze en veelzijdige raamdecoratie en zijn gemakkelijk in gebruik. Met een top down bottom up plissé kun je steeds weer jouw gewenste lichtinval bepalen. Kies voor transparant of semi-transparante stof. Je hebt veel vrijheid om de lichtinval te bepalen en het doek naar wens op te hangen:

  • Het doek vrij hangen op ooghoogte (in het midden van het raam)
  • Het doek helemaal openen voor meer licht en zonwarmte
  • Het doek helemaal sluiten voor meer isolatie en privacy

Een top down bottom up plisségordijn is de bekendste uitvoering. De naam zegt het al: de bovenkant kan zakken en de onderkant kan omhoog, dat zorgt er dus voor dat de stof in het midden kan hangen. Je kunt een top down bottom up plisségordijn bedienen met een koord of handgreep.

Koordbediening: je hebt dan 2 koorden en met het linkerkoord kun je onderkant van het plisségordijn laten zakken en met het rechterkoord kun je de bovenkant van het plisségordijn laten zakken. Het voordeel van een koordbediening ten opzichte van de handgreepbediening is dat het plisségordijn breder en hoger geproduceerd kan worden, namelijk 3000 mm breed en 2600 mm hoog.

Handgreepbediening: je hebt dan een handgreep op het bovenprofiel en een handgreep op het onderprofiel en je kunt met de bovenste handgreep je de bovenkant van het plisségordijn laten zakken en met de onderste handgreep de onderkant van het plisségordijn laten zakken. Bij een breedte van 900 mm of meer krijg je 2 handgrepen verdeeld per profiel. Het voordeel van een handgreepbediening ten opzichte van de koordbediening is dat het plisségordijn kindveilig is. Stel nu samen door hier te klikken.