Stoere cadeaus voor heren

Wil je jouw man een cadeau doen voor zijn verjaardag? Of is het alweer Vaderdag of Valentijnsdag? Of zoek je een cadeau voor een goede vriend? Cadeaus voor mannen zijn standaard een fles bier of een cadeaubon. Maar dat is zonde, er zijn nog zoveel andere leuke en stoere cadeaus te vinden. Bij sieraden wordt vaak niet aan ‘stoer’ gedacht, maar dat is een misopvatting. Sieraden voor mannen kunnen wel degelijk stoer zijn. Denk bijvoorbeeld aan een gouden armband voor heren, een sportief horloge of een stoere schakelketting.

Eén van de meest gedragen sieraden
Sieraden voor mannen kunnen stoer zijn, denk bijvoorbeeld aan een armband. Een armband is  – buitenom een trouwring als je getrouwd bent – een van de sieraden die door mannen het vaakst wordt gedragen.  Zo is er laatst een enquête gehouden onder mannen in de leeftijd van 25 tot 60 jaar. Eén van de vragen was welk sieraad een man het liefste droeg. Op nummer 1 staat het polshorloge,  op nummer 2 een trouwring en op nummer 3 staat de armband. Dit is waarschijnlijk te verklaren doordat een armband vaak naast een horloge kan worden gedragen. Ander sieraden zoals manchetknopen, kettingen of andere ringen worden niet zo veel gedragen volgens de enquête.

Robuuste en stoere armbanden
Voor vrouwen is er ook een grote diversiteit aan armbanden, voor mannen is het aanbod iets minder breed maar toch zijn er nog genoeg mogelijkheden aan mannelijke armbanden. De gemeenschappelijke deler is dat de armbanden voor mannen vaak robuust en stoer zijn. Ze zijn vaak breder dan de armbanden voor vrouwen, dat is natuurlijk ook niet zo gek want mannen hebben vaak bredere polsen. Daarnaast zijn de armbanden qua kleur anders, denk aan donkere kleuren. Wat betreft materiaal is er in armbanden voor mannen dan weer wel veel keuze. Zo kan er worden gekozen tussen zilver of een gouden armband voor heren, maar roestvrij staal en titanium zijn ook veel gekozen materialen voor een heren armband. Daarnaast zie je veel armbanden van leder, kralen of gemaakt van textiel.

Klassieke armbanden
Stoer en robuuste armbanden zijn wel van deze tijd. Toch past dat soms niet helemaal bij elke kledingstijl. Denk maar eraan als de man in een zakelijke business omgeving werkt. Dan passen klassieke armbanden er beter bij. Wat zijn dan klassieke armbanden? Hierbij kan gedacht worden aan een klassieke armband in zilver met schakels. Meestal worden deze armbanden in het zilver of goud uitgevoerd. Toch zie ook weleens armbanden gemaakt van roestval staal of titanium, dan zijn de kettingschakels alleen wel vervangen door platte schakels. Hierdoor blijft de klassieke uitstraling behouden.

Alternatieven
Een armband voor mannen kan dus een leuk cadeau zijn, denk bijvoorbeeld aan een gouden armband voor mannen. Twijfel je toch of een armband het juiste cadeau is voor jouw man? Kies dan voor een ander leuk accessoires zoals een mooie riem of portemonnee.  Ben je al bij een juwelier binnengelopen maar kun je niet de juiste gouden armband voor heren vinden? Of zit er geen armband tussen die jij vindt passen bij jouw man? Dan kun je bijvoorbeeld ook een mooi horloge uitzoeken,  een graveerplaatje voor aan een ketting of een piercing. Wat je ook kiest, je man zal het altijd leuk vinden om een cadeautje te krijgen wat speciaal voor hem is uitgezocht.