Sneller afvallen? Gebruik deze 3 tips!

Afslanken is een van de meest voorkomende doelen voor mensen in het algemeen. Dat is logisch, want het streven naar een gezonder lichaam heeft alleen maar voordelen. Het kan echter wel eens een langzaam proces zijn, of het is in ieder geval mogelijk dat je dat zo ervaart. In dat geval is het handig om manieren te vinden waarop je sneller kunt afvallen. In dit artikel vind je hier 3 bruikbare tips voor! Lees hieronder de tips inclusief toelichting.

1. Doe meer aan cardio

Met cardio verbrand je in verhouding veel calorieën per sessie, vooral wanneer je op hoge intensiteit sport. Wil je sneller afvallen, dan is het een goed idee op vaker aan cardio te doen. Op de lange termijn is het wel aangeraden om cardio te combineren met krachttraining, zodat je een nog fitter lichaam krijgt. Met krachttraining verbrand je overigens ook calorieën, dus je kunt zeker ook al direct cardio en krachttraining combineren.

2. Ondersteun je voeding en sport met supplementen

Je kunt zowel je voeding als sport met supplementen ondersteunen. Voor je voeding kun je bijvoorbeeld een eiwitshake drinken als vervanging van een tussendoortje / snack, vooral als je niet altijd gezonde snacks eet. Voor je sport kun je sportsupplementen gebruiken die je prestaties bevorderen, zoals cafeïne pillen (voor een betere conditie/uithoudingsvermogen), waardoor je bijvoorbeeld meer calorieën kunt verbruiken per training. 

Meer informatie over het gebruiken van gezonde sportsupplementen en de voordelen hiervan kun je vinden op de website van Muscle Concepts.

3. Voeding blijft het belangrijkst

Uiteindelijk gaat het er bij afvallen om hoe je eet. Ook al sport je vrij regelmatig, je gaat niet kunnen afvallen wanneer je te veel (en/of ongezond) eet. Wat nou precies te veel is, hangt af van meerdere factoren. Zo is je lengte bijvoorbeeld van belang, maar ook hoeveel je gemiddeld dagelijks beweegt. Zorg ervoor dat je voeding dus altijd in orde is. Vooral wanneer je daarin momenteel nog stappen kunt maken, zul je zien dat je sneller gaat afvallen.

Gezond afvallen

Hierboven heb je drie tips gelezen die je helpen met snel(ler) afvallen. Hoewel het altijd fijn is om op een aardige tempo kilo’s kwijt te raken, is het nog belangrijk om dit op een gezonde manier te doen. Dit betekent dat je er wel voor zorgt dat je voldoende energie via voeding binnenkrijgt. Ook wil je natuurlijk vet verliezen, in plaats van dat je door bijvoorbeeld een crashdieet ook spieren kwijtraakt. Zorg er daarom voor dat je altijd je gezondheid voorop zet.