Smartphone als mode accessoire

Technologie en design zijn zaken die steeds vaker hand in hand gaan, soms is design zelfs belangrijker dan de daadwerkelijke functionaliteit. Men wordt graag gezien met bepaalde producten. Ook de smartphone is een item wat hier bij hoort. Men kan gewoon niet meer zonder het huis uit.

Luxe afwerking

Men wilt steeds vaker een telefoon die er mooi en strak uitgevoerd uitziet. Zowel zakelijk als particulier wordt er veel gekeken naar een telefoon die opvalt. Daarbij zijn bepaalde kleuren ook belangrijk in de keuze. Hierbij is er een duidelijk verschil tussen mannen en vrouwen. Vrouwen gaan vooral glitter en glamour met vaak roze en gouden kleuren, mannen kiezen vaker voor een zakelijk toestel met high-end afwerking met een donkere kleur.

Groot, groter, grootst

Waar jaren terug de mobiele telefoon vooral in kleine maat populair was, is de trend van tegenwoordig een zo’n groot mogelijk toestel te hebben. Allemaal om net wat meer op te vallen tussen de mensen. Daarbij is het ook steeds belangrijker dat het scherm vooral beeldvullend is. Dikke randen rondom je scherm zijn een no-go. Bij zowel budget als high-end toestellen zie je dat fabrikanten hier goed op inspelen.

De fotograaf

De smartphone wordt steeds meer ingezet als fototoestel en daarbij zie je ook vaker dat het de trend is om meerdere camera’s te hebben, dan hoor je er bij. Het maakt het dan ook makkelijker om selfies en portetfoto’s te maken en te delen met anderen.

Bescherming

Een mooie, grote telefoon is natuurlijk leuk om mee te pronken, maar het toestel moet wel beschermd worden tegen stoten en vallen. Daarom wordt er veelvoudig gebruik gemaakt van hoesjes en protectors om de telefoons te beschermen. Natuurlijk geldt ook hier weer dat je niet weg komt met een standaard kleurtje en een goedkoop hoesje, de designs moeten zo opvallend mogelijk zijn. Ook hierbij zie je weer een verschil tussen mannen en vrouwen: mannen kiezen vaker voor stoere, stijlvolle hoesjes. Vrouwen daarentegen gaan vooral voor de vrouwelijke uitstralingen met opvallende felle kleuren. Dat hoeft overigens niet altijd zo te zijn.