Seksspeeltje kopen? Dames, let op deze tips!

Sta je als vrouw op het punt een seksspeeltje te kopen? Dan zul je jezelf vast afvragen welk speeltje nu juist voor jou geschikt is. En ja, laten we eerlijk zijn, seksspeeltjes hebben zich dusdanig doorontwikkeld dat er op dit moment een gigantisch aanbod van is, zowel in de breedte als de diepte. Je kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat wel een speeltje voor, zo’n beetje alle erogene zones kunnen worden geprikkeld of gestimuleerd door middel van een toy. En ben je er eindelijk achter wel soort speeltje op jouw verlanglijstje komt te staan dan kun je nog kiezen uit het soort materiaal, de lengte, etc… Dus voordat je een (aanzienlijk) bedrag neerteld voor jouw toekomstige toy kun je onze onderstaande tips meenemen om een miskoop te voorkomen. Ook als je starter bent zullen onze tips je een aardig eind op de goede weg helpen!

Blaas niet te hoog van de toren

Veel vrouwen zullen denken dat een dure sextoy beter is dan een voordelige toy. Dus meteen maar een flinke tarzan vibrator of grote dildo aanschaffen, bij voorkeur met zoveel mogelijk functies. Want dan heb je ten minste waar voor je geld, toch?! Dat is in vele gevallen niet het geval. Als starter kun je zelfs beter met een klein model beginnen zonder al te veel toeters en bellen. Misschien is het zelfs beter om eerst een budget toy aan te schaffen zodat je voor jezelf kunt ontdekken wat je lekker vindt en of een seksspeeltje jou bevalt. Je kunt dan ook wennen aan het gevoel. Denk daarbij aan een gewone staaf vibrator, mini vibrator of een normale dildo. Met een kleine dildo of vibrator kun je meer druk uitoefenen op de erogene zones rondom je vagina alsmede de clitoris. Je kunt daarna altijd nog overstappen op een grotere versie of een versie met meerdere functies. Je kunt als starter trouwens ook een een voordelige bullet vibrator (ook wel vibratie eitje of trileitje genoemd) kopen voor stimulatie op afstand.

Wat wil je en wat vind je lekker?

Er zijn dus tientallen soorten toys en honderden maten waar je uit kunt kiezen, dat maakt het vrij lastig om een keuze te maken. Een handig tip hierbij is te kiezen voor een set met meerdere maten. Zo kun je voor jezelf uitzoeken welke maat het beste bij je past. De meeste kwalitatief goede webshops waar je seksspeeltjes kunt bestellen bevatten vaak een kieswijzer waarbij in een handig overzicht wordt weergegeven welke keuzes er zijn. Let bijvoorbeeld niet alleen op de maat maar ook op het materiaal. Met een toy van hard materiaal kun je meer druk uitoefenen maar wil je meer realisme dan kun je beter voor realistisch realskin materiaal kiezen. Kijk goed bij de afbeeldingen op een webshop en lees de omschrijving en de kenmerken. De meeste webshops kunnen tegenwoordig een prima beeld schetsen van de werkelijkheid! Online aankoop? Let even op een keurmerk en of de shop een goede beoordeling bevat. O ja, is een product veel goedkoper dan je zou denken? Dan is goedkoop meestal duurkoop. Kijk daarom altijd nog even bij eventuele productbeoordelingen.

Bijzondere toys

We schenken nog wat extra aandacht aan bijzondere seksspeeltjes voor vrouwen. Vind je het bijvoorbeeld lekker om ook anaal te worden verwend? Dan kun je kiezen voor een anale dildo, anale vibrator of dubbele dildo of vibrator. Voor koppels wordt een voorbind dildo (strapon) aanbevolen. Voor het trainen van je bekkenbodemspieren kies je het best voor een vagina balletje of bullet vibrator.