Rivièra Maison: het merk voor luxe en landelijk wonen

Als ik denk aan de naam Rivièra, denk ik aan het kustgebied de Bloemenrivièra in Italië. Het is een mooi gebied aan de kust in Italië. De naam van het bedrijf is hier ook deels op gebaseerd, omdat het een mooi gebied is en het bedrijf wilt laten zien dat ze mooie dingen verkopen.

Geschiedenis van het bedrijf

In 1948 openden Jacques en Dini Teunissen een bloemenwinkel genaamd Rivièra Bloemsierkunst. In 1975 komt hun zoon Henk Teunissen in dienst bij hun bedrijf. In 1993 wordt het eerst filiaal geopend voor de verkoop van meubels. In 1997 wordt een filiaal geopend in de Kalvertoren, een winkelcentrum op de Kalverstraat in Amsterdam, op die dag wordt de naam van het bedrijf veranderd naar Rivièra Maison. In 2003 wordt het eerste filiaal in een ander land geopend. In 2008 zijn ze de beste winkelketen van Nederland geworden. In 2010 zijn ze van een woonwinkel naar een woonmerk gegaan, wat betekent dat ze niet meer 1 winkel zijn maar ook hun producten aan andere bedrijven doorverkopen. Sindsdien is het bedrijf steeds en steeds groter geworden tot op de dag van vandaag, nu is het een wereldwijd groot bedrijf.

Het ruime assortiment

Rivièra Maison is een groot bedrijf en heeft dus ook heel veel verschillende soorten artikelen die ze wilt verkopen. Rivièra Maison wilt graag een breed publiek aantrekken. Daarom hebben ze bij hun bedrijf als kernwaardes, Exclusiviteit, sfeer en service. Door de gehele collectie heen, meer dan 3000 producten, is het mogelijk om alle producten zelf nog te ontwerpen. Inspiratie en ideeën zijn er bij de ‘man achter Rivièra Maison’ Henk Teunissen in overvloed. Hierdoor heeft hij een collectie kunnen ontwerpen die warmte uitstraalt, zeer exclusief is en ook nog is veel sfeer uitstraalt.

Om dit te kunnen bereiken is een team van stylisten continu bezig met het ontwerpen van nieuwe producten, wat het mogelijk maakt om elke week nieuwe producten uit te kunnen brengen en 8 keer per jaar een nieuwe collectie uit te geven en de winkels te vernieuwen. Klantvriendelijkheid is ook heel belangrijk voor Rivièra Maison, ze willen namelijk zo goed mogelijke klantenservice hebben.

Vakmanschap

De exclusieve collectie van Rivièra Maison worden gemaakt met een oog voor detail. Ze willen graag gekenmerkt worden met opvallende details. Ze gebruiken zo veel mogelijk natuurlijke materialen, wat deels zorgt voor het unieke uiterlijk van hun meubels. Het grootste deel van alle artikelen zijn met de hand gemaakt en bevatten daarom ook enig kleurverschil of kleine oneffenheden. Dit maakt dat elk product uniek is. Zelf noemen ze dit “Perfectly Imperfect”.

Projecten

Rivièra Maison richt regelmatig projecten in, zoals hotels, restaurants en bedrijfsruimtes, om hier de zo kenmerkende sfeer en warmte toe te voegen. Zowel in Nederland als over de landsgrenzen zijn wij een volwaardige partner op het gebied projectinrichting en styling. Het zo herkenbare ‘home’ gevoel is in alle projecten zichtbaar; of het nu gaat om een prettige, sfeervolle werkomgeving of een uniek hotel aan het strand, iedere omgeving voorzien wij van een ultiem thuisgevoel.

Geef een reactie