Onderschat gevaar: kosten voor de kleine dingen op de bruiloft

Er zijn zoveel echt leuke dingen die kunnen worden geïmplementeerd voor je eigen bruiloft. Onze categorie doe-het-zelvers bestaat immers niet voor niets. Maar soms kan dit een onderschat risico worden, omdat de vele verschillende kleine dingen vaak geld kosten!

Overige kosten zijn onder meer alles wat qua bedrag te klein is om als apart item in het budgetplan te verschijnen. We vermelden bewust geen som, aangezien elke bruid en bruidegom een ​​”klein ding” anders omschrijven.
Veel geld voor kansen en doelen
Wij zijn zelf fan van veel verschillende kleine dingen, zoals zakdoeken voor tranen van vreugde, fans, het overlevingspakket van de fotograaf, zaklampen en nog veel meer.
Als alles is geïmplementeerd, kost dit natuurlijk geld. Het gevaar hierbij is dat de kosten voor doe-het-zelf gloeilampen afzonderlijk niet zo hoog zijn. Achteraf bezien is de som van de vele verschillende zaken echter hoger dan verwacht. Veel geld voor “kleine dingen”, waarvan de bruid en bruidegom zouden willen denken dat dit zeker nodig is voor hun eigen bruiloft.

Laten we voorop stellen dat twee dingen erg belangrijk zijn de ringen, bijvoorbeeld ringen van witgoud van 123gold, en natuurlijk het huwelijk met feest. Die kosten moet je dus incalculeren. Alle andere kosten mag maar hoeft niet.

De kosten van de kleine dingen kunnen hoog oplopen

Je hebt een klassiek ringkussen, maar een ringendoosje zou toch net iets fijner zijn? De 15,99 euro voor een mooie glazen doos zijn ook niet veel. Er zijn sowieso mos en bloemen als basis voor de ringen in de tuin. Naast de 15,99 euro worden hier en daar vaak kleine bedragen bijgeteld. Soms 10 euro hier, soms 50 euro daar en een paar kleine dingen kunnen al gauw 500 euro, 1.000 euro of zelfs meer worden.
Het gevaar is dat deze bedragen in veel gevallen veel lager zijn of helemaal niet van tevoren zijn gepland. Geld, dat op andere plaatsen soms kan ontbreken.

Prioriteiten stellen

Vraag uzelf af of uw gasten de zakdoeken echt zouden missen voor tranen van vreugde op het kerkelijk huwelijk. U kunt deze vraag in principe over heel veel dingen stellen. Moet het echt een bloemetje zijn dat aan elk bankje in de kerk of bij de gratis huwelijksceremonie vastzit? Zou dat de bruiloft uiteindelijk minder mooi maken?
Natuurlijk ziet het er waarschijnlijk leuker uit als de banken zijn versierd. Waarschijnlijk zullen sommige van uw gasten ook heel blij zijn met zakdoeken voor tranen van vreugde, maar zouden ze echt in de kerk zitten en denken: “Geen zakdoeken voor tranen van vreugde? Maar het bruidspaar is gierig! ”? Liever niet.

Er zijn een aantal dingen die een pasgetrouwd stel meer voor zichzelf doet dan voor hun gasten. Er zijn natuurlijk veel echt mooie bruiloften die tot in het kleinste detail zijn gepland en met ongelooflijk veel geweldige dingen gepaard gaan. Maar hier moet natuurlijk voor betaald worden. Uiteindelijk is het een beetje moeilijk, vooral voor bruidsparen met een iets kleiner budget.