Nadat je dit hebt gelezen weet je zeker dat jij nagelstylist moet worden

Er bestaat al een lange tijd een bepaalde interesse bij je voor het vak nagelstylist. Je houdt ervan om nagels van mensen te verzorgen en om ze mooier te maken. Mensen naar huis laten gaan met een glimlach door mooie nagels is helemaal jouw ding, maar misschien is het wel handig om even te weten wat het vak allemaal inhoudt. Er komt namelijk best veel kijken bij dit vak. Dit zijn vaak dingen die je nog niet weet, dus nadat je dit hebt gelezen weet je zeker of het vak nagelstylist iets voor jou is.

Afwisseling

Je zou in de eerste instantie niet verwachten dat er veel afwisseling bij dit beroep komt kijken. Dit is echter wel het geval. Dit is tevens ook wat er wordt genoemd bij een cursus nagelstylist. In de eerste instantie verwacht je dat het verzorgen van de nagels het enige is wat bij dit beroep komt kijken. Je vergeet zaken als het klantencontact al snel. Ben jij dus communicatief vaardig en hou je ervan om een leuk gesprek met een klant te voeren, dan is de cursus nagelstylist echt iets voor jou. Met alleen het mooier maken van de nagels kom je er niet bij dit beroep en je zult je dus ook moeten focussen op de andere kanten van dit vak.

Creativiteit

Ook je creativiteit valt onder de afwisseling in het beroep. Je kunt allerlei kunstwerken maken op nagels, maar dit hoef ik jou waarschijnlijk niet te vertellen. Hou je ervan om na te denken over mooie kleurencombinaties en bepaalde patronen die elkaar echt aanvullen? Dan is dit een beroep voor jou. Het is belangrijk om redelijk creatief ingesteld te zijn voor het vak. De creativiteit in dit vak is eindeloos. De kans is zelfs groot dat je niet eens twee keer hetzelfde ontwerp moet leveren. Afwisseling komt dus ook heel erg kijken bij de creatieve kant van dit vak.

Nagelstylist wat voor jou?

Na dit gelezen te hebben, moet je ongeveer een beeld hebben van wat dit vak inhoudt. Ik heb alle punten een beetje op een rijtje gezet en als jij jezelf herkent in het bovenstaande mag je eigenlijk wel zeker weten dat dit beroep iets voor jou is. Met name het klantcontact en de creativiteit zijn de belangrijkste punten voor dit beroep en wanneer jij beide zaken erg leuk vindt, weet je dat je misschien wel een cursus nagelstylist kunt gaan volgen om je zo voor te bereiden op je nieuwe beroep!