My oh my! De MYOMY Paper Bag!

Ken je dat papieren zakje waar je je tomaten of druiven in mee krijgt bij de groentewinkel? Daar is de MYOMY My Paper Bag op gebaseerd (denk aan het kartelrandje aan de bovenkant van de zak!).

 

De inspiratiebron voor de tas was voor ontwerper Ramón Middelkoop destijds een zwever met een papieren tas in de tram; het zakje was dan misschien wel oud en vies, maar het model nog altijd prachtig; een klassieker! MYOMY is een in 2007 opgericht, Nederlands modemerk, dat bij alles wat het maakt de duurzaamheid, in al zijn facetten, van het product voor ogen houdt.

 

Hoewel de My Paper Bag wel degelijk van buffelleer is gemaakt en niet van papier, zoals de naam in eerste instantie misschien doet vermoeden, is het leer afkomstig van dieren die een goed leven hebben gehad bij boerenfamilies. De tassen worden met de hand gemaakt van het – ecologisch gelooide leer – door ambachtslieden in fairtrade werkplaatsen in India. Hiermee krijgen ze niet alleen zelf een beter bestaan, maar ook hun gezin, dankzij onderwijs en goede gezondheidszorg. Met de aankoop van deze tas draag je dus ook bij aan een betere wereld. Hoewel het klassieke model My Paperbag nog altijd dat kartelrandje heeft, vind je inmiddels ook laptoptassen, wallets en clutches in het assortiment, evenals My Paper Bags van vilt, van honderd procent gerecyclede mode.

 

De eerste long handle My Paperbag vond je in het begin alleen in de kleuren Blond en Original, maar in de uitgebreide collectie vind je nu ook – onder andere – Dark Chocolate, wit, grijs, groen en cognac. Als je er eenmaal op gaat letten, zie je de MYOMY tas overal; in films, op straat en in het uitgaansleven. En níet meer alleen in Nederland. De tassen zijn dan ook praktisch, modieus en stijlvol en voelen heerlijk aan.