Mondkapjes kopen, waar rekening mee houden?

Mondkapjes kopen, het is iets wat heel veel mensen de voorbije maanden hebben gedaan. De opkomst van het Coronavirus heeft duidelijk gemaakt dat het dragen van een mondkapje ervoor kan zorgen dat we ons met z’n allen extra kunnen wapenen tegen een mogelijke besmetting met dit virus. Dit gezegd hebbende is het ene mondkapje het andere niet. Dit zorgt ervoor dat het voordat je over gaat tot het kopen van één of meerdere exemplaren altijd belangrijk is om je even te verdiepen in het volledige aanbod met mondkapjes. Wanneer je dat doet zal je al snel kunnen achterhalen wat nu voor jou de meest interessante optie is.

             1.) Welk design moeten de mondkapjes hebben?

Bij mondkapjes kopen is het niet meer dan normaal dat er ook even wordt gekeken naar het design waarover ze beschikken. In eerste instantie was het zo dat de mondkapjes die werden verkocht allemaal over een standaard design beschikten. Daar is echter al snel verandering in gekomen. Niet alleen consumenten zijn naarstig aan de slag gegaan met het maken van mondkapjes, dat geldt ook voor verschillende (kleding)merken. Vandaag de dag is het bestellen van mondkapjes dan ook mogelijk in de meest uiteenlopende stijlen. Wil je liever een neutraal en onopvallend mondkapje kopen of ben je eerder geïnteresseerd in het bestellen van een wat meer opvallend mondkapje? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden!

             2.) Van welke stof moeten de mondkapjes zijn gemaakt?

Een tweede punt om bij stil te blijven staan heeft te maken met de stof waaruit de mondkapjes worden gemaakt. Wat dit betreft is de voorbije maanden duidelijk geworden dat ervoor wat de kwaliteit van de stof betreft een keuze kan worden gemaakt uit heel wat verschillende mogelijkheden. Belangrijk daarbij om weten is dat mondkapjes van papier niet geschikt zijn om een passende bescherming te bieden tegen het Coronavirus. Deze mondkapjes worden in het bijzonder in bepaalde regio’s zoals bijvoorbeeld Zuidoost-Azië gebruikt om een bepaalde bescherming te bieden tegen de luchtvervuiling die er heerst. Daar kunnen deze mondkapjes inderdaad perfect voor dienen, maar ze bieden in geen geval een afdoende bescherming tegen een potentiële besmetting met bijvoorbeeld het COVID-19 virus.

             3.) Zijn FFP-mondkapjes een vereiste?

Bij het bekijken van het aanbod met mondkapjes op de markt zal meteen duidelijk worden dat je niet alleen maar gebruik kan maken van de standaard mondkapjes die zijn gemaakt van papier. Een andere mogelijkheid is dan ook om te kiezen voor bijvoorbeeld de zogenaamde FFP-mondkapjes. Het betreft hier mondkapjes welke perfect om het gezicht heen sluiten en bovendien kunnen voorzien worden van een filter. Heel wat mensen die op zoek gingen naar mondkapjes om te kopen wilden eigenlijk dergelijke exemplaren in huis halen. Echter moet het gezegd dat het bijna onmogelijk is om een volledige dag met een dergelijk mondkapje aan te lopen. Wees dus voorzichtig en doe vooral voldoende onderzoek voordat je uiteindelijk overgaat tot het kopen van één of meerdere mondkapjes. Alleen op deze manier voorkom je om uiteindelijk geconfronteerd te worden met exemplaren die niet echt geschikt zijn als beschermmiddel tegen het COVID-19 virus.

 

Bestel je FFP-mondkapjes bij Podobrace | Altijd de juiste steun!