Kledingstijl van mannen door de jaren heen

Door de jaren heen is de mode voor mannen veel veranderd. Niet zo zeer veel als bij de vrouwen die van jurken en lange rokken naar strakke broeken gingen, maar wel qua stijl. Vroeger liepen mannen er heel netjes en stijlvol bij.

 

Verschillende tijden, verschillende stijlen!

Zij droegen in begin 1900 lange jassen, hoge hoeden en liepen rond met een wandelstok. En straalden hier veel elegantie mee uit. Zelfs op de dag vandaag dragen nog veel mannen nette pakken, maar dit is vaak alleen voor werk of nette gelegenheden en niet gewoon in het dagelijks leven. De nette kledingstijl en de pakken van mannen zijn heel lang de kledingstijl van mannen geweest.

Tot er in 1950 een geheel nieuwe trend uitkwam. De stoerdere stijl, lerenjasjes, strakke (spijker)broeken en een grote vetkuif. De elegantie viel direct weg. De zogeheten ‘’bikers look’’  was helemaal in. Rijdend op een motor met een zwart lerenjasje, 1950 was het jaar van de nozems.

Maar deze look hield ook snel op toen in 1960 de hippies uitbraken. Zij creëerde een look met veel verschillende kleuren en patronen. Dit was heel anders dan de nette kledingstijl uit begin 1900 en de bikers look uit 1950. Deze kledingstijl was behoorlijk nonchalant. Een beetje laag open bloesje met een wijde broek eronder. Jongeren wilden vrijheid!

Maar toch vond de nette en elegante look uit begin 1900 toch weer zijn weg terug in de fashionwereld. Er zaten wel wat veranderingen in maar dat hoort natuurlijk ook bij een nieuw tijdperk! Mannen droegen vaak nette colbertjes met een bloesje op een doodgewone spijkerbroek, elegant maar toch weer net niet te!

Nu zijn er veel verschillende kledingstijlen in. Alles wordt gecombineerd met elkaar. elke stijl van door de jaren heen zie je terug bij mannen. De ene loopt nog rond in stoere leren jasjes, de ander netjes in een colbertje of met een Hugo boss pak en sommige dragen voornamelijk alleen hipster kleding. De kledingstijl is een beetje ontstaan door skaters en stamt af van de hippielook.

Geef een reactie