Ik heb eigenlijk een gehoorapparaat nodig, maar wat zijn de kosten?

Bij bijna elke belangrijke beslissing kunt je er zeker van zijn dat geld een factor zal zijn. “Waar moeten we onze vakantie doorbrengen?” “Moeten we een nieuwe bank kopen of nog een paar jaar aan onze oude betrouwbaarheid besteden?” Je kunt zich zelfs afvragen: “Zijn deze medische kosten mijn geld waard?”

Als het echter op uw gehoor aankomt, zal het negeren van eventuele problemen hoogstwaarschijnlijk leiden tot verder gehoorverlies en andere problemen zoals slapeloosheid, uitputting of zelfs dementie.

In dit artikel bespreken we de kosten gehoorapparaat; of het nu de prijzige recente release is, of een ouder, goedkoper model, we leggen uit wat je krijgt voor uw geld en waarom hoortoestellen het waard zijn om voor te betalen.

Wat zijn de gemiddelde kosten gehoorapparaat

Er is geen ontkomen aan: de prijzen van hoortoestellen zijn hoog. Ze kunnen variëren van slechts € 1.000, – tot meer dan € 6.000 per apparaat, afhankelijk van het technologieniveau. De meeste mensen met gehoorverlies hebben twee hoortoestellen nodig en de meeste verzekeraars vergoeden de kosten niet. Het hoge prijskaartje is vaak een belemmering om de hulp en verlichting van gehoortoestellen te krijgen, maar dat hoeft niet zo te zijn. Als het om kosten gaat, komt er veel kijken.

Gehoortoestellen zijn een belangrijke investering; dit zijn apparaten die je het grootste deel van je wakkere uren zult dragen, zeven dagen per week. Bij het kopen van gehoortoestellen is het essentieel om er zeker van te zijn dat het geld en de tijd die je besteedt de moeite waard zijn. Onze tip is dat je nooit moet besparen op je gezondheid. Want je gezondheid is het allerbelangrijkst.

Hoeveel kosten goede hoortoestellen?

Een eersteklas gehoorapparaat kost je ongeveer € 3.000 – € 4.000. Afhankelijk van het bedrijf waar iets koopt, krijgt je een breed scala aan connectiviteitsopties, zoals BlueTooth of app-ondersteuning, evenals geïntegreerde software die uw hoorervaring kan verbeteren. Signia heeft bijvoorbeeld via hun app een nieuwe modus gelanceerd die claimt de spraak te verbeteren door middel van een gezichtsmasker.

Zelfs de goedkoopste hoortoestellen van een gerenommeerd bedrijf zullen hun werk goed doen. Deze leveren je doorgaans een cijfer in de lage duizenden op, afhankelijk van de extra functies die je zoekt.

Kosten van onzichtbare hoortoestellen

Onzichtbare hoortoestellen zijn een populair item. Naarmate de gehoorapparaat technologie vordert, zijn ze steeds kleiner geworden, tot het punt dat je geen stukjes plastic meer achter uw oor hoeft te dragen. In plaats daarvan kunnen mensen met hoorverlies de optie hebben om ‘onzichtbare hoortoestellen’ te gebruiken.

Onzichtbare hoortoestellen zitten in de gehoorgang, uit het zicht. Het klinkt misschien alsof ze meer kunnen kosten omdat ze moeilijker te herkennen zijn, maar onzichtbare hoortoestellen kunnen in feite minder kosten dan een “normaal” gehoorapparaat. Ze zijn te klein om veel extra functies op te nemen, en vooral bedoeld voor mensen met minder ernstige vormen van gehoorverlies, wat betekent dat ze minder krachtig zijn.