Hoe gezond ben jij?

Een vraag die de laatste maanden steeds belangrijker is geworden. Maar laat ik je meteen geruststellen: dit is niet de zoveelste pro- of anti-vaccinatie preek. Gezondheid is namelijk zo veel meer dan de discussie of je wel of niet een prikje moet nemen in deze pandemie. Het gaat er dan ook over hoe gezond jij je voelt. Beweeg je genoeg? Lukt het jou om de vette hap zo vaak mogelijk te laten staan? Heb jij de sigaretten ook al helemaal geband uit je leven? Maar vergeet ook niet dat dingen zoals stress ook van invloed zijn op jouw gezondheid. Los van de vastzittende schouders in drukke en stressvolle periodes, heeft het vaak ook invloed op wat je eet en op je humeur. Maar hoe motiveer je jezelf nou elke dag om te doen wat het beste is? Zeker als die optie niet altijd de makkelijkste optie is. 

Handje helpen

Laat jij nou net niet de enige zijn die ermee worstelt om elke dag te kiezen voor wat het beste is voor je gezondheid. Het is dan ook niet voor niets dat er verschillende apparaatjes zijn voor om je pols die je vertellen hoeveel stappen je hebt gelopen op een dag en hoe het met je hartslag gaat. Waarschijnlijk kunnen ze ook al veel meer dan dat. Bovendien komen ze met leuke accessoires zoals het Fitbit luxe bandje. Of juist het Galaxy Watch Active bandje. Het is maar net welk apparaatje jij om je pols hebt welk bandje hier perfect bij aansluit. Dus wil jij het uiterlijk van jouw gezondheidscoach ook een beetje opfleuren, zorg dan wel dat je altijd de accessoires van het juiste merk hierbij aanschaft. Een ander bandje kan goedkoper zijn, maar als het dan niet past heb je er nog steeds niets aan. 

Hype of gewoonte

De opkomst van de Fitbit is een echte hype geweest. Van de ene op de andere dag had iedereen zo’n ding om zijn pols. Inmiddels zijn we in de fase aan beland waar je kunt gaan zien voor wie deze hype een gewoonte is geworden en bij wie de Fitbit inmiddels in een lade of op het nachtkastje is terecht gekomen. Is het jou gelukt om hier nog steeds elke dag actief mee bezig te zijn en er een gewoonte van te maken om minimaal elke dag je stappen te halen? Gefeliciteerd, dan mag je nu wel zeggen dat het een gewoonte voor je is geworden om bezig te zijn met je gezondheid. Dat is wel een stukje taart waard!