Het juiste condoom kiezen in 3 stappen

Veel jongeren die net verkering hebben of al een langere relatie hebben lopen, krijgen op een gegeven moment te maken met bepaalde gevoelens. Deze gevoelens zijn vaak gebaseerd op intimiteit en een stapje verdergaan. Vaak komt er ook een stukje spanning bij kijken, helemaal als iemand dit nog nooit heeft gedaan. Daarbij is wel belangrijk dat het op een veilige manier gebeurt. Dit kan middels bepaalde voorbehoedsmiddelen. De bekendste en meest gebruikte daarvan is het condoom. Nu zijn er op de markt verschillende soorten condooms met diverse doeleinden beschikbaar. Hoe weet iemand nu welke soort het beste bij hem past?

1.     Maat weten

Condooms zijn er in verschillende maten. Heel veel mannen weten niet precies wat hun maat is. Velen denken dat ze naar de lengte van hun geslachtsdeel moeten kijken, maar dat is een verkeerd uitgangspunt. Het gaat namelijk om de omtrek van het condoom zelf. Hier kan een wezenlijk verschil in zitten. Belangrijk is dat een condoom niet te strak zit, maar juist ruimte over heeft. Wanneer deze te strak is, bestaat de kans dat het kan scheuren. Ook moet een rubber niet te groot zijn, want anders glijdt deze af. Kortom, de maat moet perfect zijn, zodat de liefde op een passievolle manier kan worden bedreven!

2.     Materiaal kiezen

Ook zijn er condooms in materiaal beschikbaar. De meeste zijn gemaakt van rubberlatex. Het voordeel hiervan is dat ze een goede bescherming kunnen bieden doordat ze stevig zijn. De kans op ongelukjes wordt dan zeer beperkt. Maar er zijn ook mensen die dit materiaal niet zo prettig vinden. Die kiezen liever voor een latexvrije condoom. Deze zijn iets dunner van stof, maar kunnen net zo’n goede bescherming bieden. En daarnaast zijn er ook nog andere materialen die uitermate geschikt om te gebruiken als voorbehoedsmiddel.

3.     Gebruik

Niet iedere condoom is geschikt voor een bepaalde handeling. Zo zijn er rubbers die speciaal zijn bedoeld voor het softere gedeelte. Condooms met een smaakje zijn dan beter te gebruiken dan de echte latexvarianten. Voor het ‘normale’ gedeelte zijn condooms met extra stimulatie enorm populair. Denk dus vooral na wat voor soort intimiteit er wordt gewenst en bedenk dan welk soort condoom het beste erbij past.

Geef een reactie