Gezond snacken met biologische noten

Lekker en verantwoord snacken tussendoor? Dat kan met heerlijke biologische noten. Deze noten zitten niet alleen boordevol vitamines, mineralen en onverzadigde vetten, ze hebben tevens een hoog gehalte aan vezels. Daarnaast zijn biologische noten ook puur en op een verantwoorde wijze geteeld en geoogst, waarbij rekening gehouden wordt met mens, dier en milieu. Maar de voornaamste reden voor een handjevol van deze noten tussendoor, is toch wel de smaak.

Noten toevoegen aan je maaltijd

Biologische noten zijn heerlijk om tussendoor te nemen, gewoon uit het vuistje, maar je kunt de noten ok prima in de maaltijden gedurende de dag verwerken. Neem wanneer je ontbijt bijvoorbeeld eens yoghurt met een handjevol van deze heerlijke noten. Het geeft je yoghurt meer bite en is daarnaast ook ontzettend gezond. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld heerlijke amandelen of hazelnoten en combineer het met wat vers fruit voor nog meer smaak. Ook tijdens de lunch mogen biologische noten niet ontbreken. Maak een heerlijke salade klaar met geitenkaas, honing en walnoten. Gezond, maar zeker ook erg lekker. Heb je je dagelijkse portie noten nog niet gehad en wil je graag heerlijk dineren? Meng dan bijvoorbeeld cashewnoten door je curry of pasta. Ook vleesgerechten krijgen meer smaak met de heerlijke biologische noot. Vergeet vooral niet te variëren met je eetpatroon, want dat is natuurlijk het allerbelangrijkst.

Grote verscheidenheid

Er zijn vele verschillende noten verkrijgbaar. Deze kun je halen op de markt, in de supermarkt, maar ook online bestellen. Elke noot kent zijn eigen goede eigenschappen. Zo zijn walnoten zacht en licht zoet van smaak en een prima vleesvervanger dankzij de grote concentratie eiwitten. Verhogen amandelen je ‘goede’ cholesterol en verminderen ze je ‘slechte’ cholesterol. Pecannoten bevatten juist een hoog gehalte aan mineralen. Door 100 gram van deze noten te nemen, heb je zo je portie ADH mineralen binnen. Wil je liever wat meer variatie aan noten, dan zou je ook een heerlijke notenmix kunnen kiezen. Voor welke noot je ook gaat, biologische noten zijn altijd een goede keuze. Deze zijn puur van smaak, doordat ze vrij zijn van smaak-, geur- en kleurstoffen. Daarnaast wordt bij het verbouwen geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen en wordt de grond waar de noten verbouwd worden, regelmatig gecontroleerd op vervuiling. De biologische noot is dan ook niet alleen lekker en gezond, maar ook erg verantwoord voor mens, dier en milieu.

Geef een reactie