Gazonrenovatie: zo herstelt het gazon van de hete zomer

Droge zomers zoals in 2020 zijn zwaar op het gazon. Bruine vlekken en gaten zijn vaak maanden later te zien. Ik raad daarom een ​​gazonrenovatie aan.
Dit is gemakkelijk te doen – het beste als de narcissen in bloei staan. Dan begint het gazon weer te groeien.

Instructies voor gazonrenovatie

  • Maai dit tot de gebruikelijke maaihoogte van 4 centimeter en geef de grassen vervolgens belangrijke voedingsstoffen uit de in de handel verkrijgbare meststof.
  • Na twee weken wordt het gazon een tweede keer iets dieper gemaaid.
  • Nu volgt de verticutering: dood en overtollig materiaal tussen de grassen wordt verwijderd en het gazon wordt ontvilt. Zo’n tuingereedschap kan ook gehuurd worden.
  • Vul vervolgens de kale plekken in met gazonaarde en zaai hier het gazon. Druk de gelegde graszoden of grasmat goed aan!
  • Nu moet het gazon twee weken constant worden bewaterd, zodat de grond vochtig blijft.
  • Zodra het pas ingezaaide gazon 6 tot 8 centimeter hoog is in de kapotte delen, kan het hele gazon tot 4 cm worden gemaaid.
  • Pas op dat u niet te vroeg maait! Het risico bestaat dat de malse grassen wegscheuren. Ik raad deze tuinrenovatie niet alleen aan na droge periodes, maar over het algemeen van tijd tot tijd.

Als er kapotte of bruine stukken in het gazon zitten meoten deze er gewoon uitgestoken worden, en dan moeten er simpel nieuwe graszoden ingelegd worden.

Maar, als we eerlijk zijn is het niet zo eenvoudig, want het begint bij het zoeken naar een goede leverancier. Je zult begrijpen dat wij onze graszoden kopen bij een goede leverancier, graszodenkopen.nl.
Dit bedrijf raden we van harte aan, omdat we weten dat het goed is.

En dan weet je in ieder geval zeker dat het niet aan de kwaliteit van de graszoden heeft gelegen als het gazon weer eens te warm weer heeft gezien.