Een webwinkel beginnen, de domeinnaam

Een webwinkel beginnen, start bij het vinden van de juiste domeinnaam. Weet je al precies wat voor product jij wilt gaan verkopen? Bijvoorbeeld kleding, sieraden of iets heel anders zoals kantoorartikelen. Ga dan eerst op zoek naar een beschrijvende domeinnaam, waarin een specifiek zoekwoord wordt gebruikt. Je bezoekers weten dan direct welke producten jij verkoopt, maar ook helpt het gebruik van een relevant zoekwoord jou bij de positie in de zoekmachines.

Is er geen enkele domeinnaam die past bij jouw producten beschikbaar? Het is ook zeker niet erg als je geen beschrijvende domeinnaam gebruikt.

Welke software kies ik?

Als je een goede domeinnaam hebt gevonden, kan het echte werk beginnen. Tegenwoordig zijn er allemaal verschillende webshop softwares welke je kunt gebruiken voor het openen van een webwinkel. Dankzij verschillende kant-en-klare softwarepakketten kan bijna iemand een webshop beginnen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor WordPress als je niet heel veel verstand hebt van het online-gebeuren. via uwweb.nl kunt u goedkoop uw website laten maken met goed wordpress support.? 

Promoot je webshop

Als je eenmaal een webshop bent begonnen, is het belangrijk dat deze ook onder de aandacht komt. Wees bijvoorbeeld actief op social media platforms of plaats advertenties op andere websites. Heb je niet zoveel budget? Dan kun je ook voor onbetaalde promotie kiezen. Met Search Engine Optimization (SEO) scoor je met jouw webwinkel hoger in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Zo zorg je ervoor dat mensen eerder op jouw webshop terecht komen.