Een wasmachine kopen

Een goede wasmachine kopen is voor veel gezinnen niet alleen een hele investering, maar zal ook het nodige zoekwerk opleveren. De meeste doorsnee burgers zijn immer geen experts als het om wasmaschines gaat.

Indesit heeft in zijn assortiment meerdere soorten wasmachines, zoals de voorlader en de bovenlader.

Een was- en droog combinatie wordt ook door Indesit op de markt gebracht, zodat de consument naar wens en voorkeur een Indesit kan kopen die ook nog eens afgestemd is op de beschikbare ruimte in huis. Aan alle soorten zijn voordelen en nadelen verbonden en soms wordt men in de keuze ook beperkt door de beschikbare ruimte in de woning. Als er geen plaats is voor een vrijstaande wasdroger dan kan een voorlader Indesit wasmachine een optie zijn, want daar kan de wasdroger bovenop worden geplaatst.

Kenmerken van de Indesit wasmachine
• Waar veel consumenten al bekend mee zijn bij de aankoop van huishoudelijke apparaten is het energieverbruik en dat geldt dan natuurlijk ook voor een Indesit wasmachine. Als een beperkt energieverbruik van belang is voor de consument, dan kan daar bij de aanschaf op gelet kan worden.
• De hoogste indeling op basis van een efficiënt energieverbruik en dus kostenbesparend is de indeling in klasse A. De klassering kan worden gevonden in het energielabel van de wasmachine.
• Een ander kenmerk dat vergeleken kan worden is het toerental dat ook altijd duidelijk staat omschreven in de productspecificaties. Bij een hoog toerental mag er van uit worden gegaan dat de was droger uit de wasmachine zal komen dan bij een lager toerental van de centrifuge.
• Voor het maken van een definitieve keuze voor een Indesit wasmachine is het aan te raden de verschillende modellen op bovenstaande kenmerken met elkaar te vergelijken.