Dit is de meest afwisselende baan in de beautybranche

Een afwisselende baan met ruimte voor jouw eigen creatieve ideeën: dat is iets wat bijna iedereen zoekt. Als elke dag er anders uitziet en jouw input ook belangrijk is, blijf je scherp en krijg je veel voldoening uit jouw werk. Ben jij op zoek naar een afwisselende, creatieve baan en wil je het liefst aan de slag in de beautybranche? Dan is nagelstyliste worden iets voor jou. Als nagelstyliste is geen dag hetzelfde en kan je eindeloos creatief zijn. Wij hebben voor jou op een rijtje gezet waarom nagelstyliste het allerleukste beroep in de beautybranche is.

Eindeloze creativiteit

Als nagelstyliste heb je te maken met allerlei nageltrends. Deze trends kunnen op verschillende manieren toegepast worden en in sommige gevallen zelfs gecombineerd worden. Sommige klanten hebben hun eigen ideeën over hoe ze hun nagels willen, maar er zijn ook klanten die open staan voor jouw creatieve ideeën. Zo mag je bij sommige klanten eindeloos creatief zijn met kleuren, glitters en decoratiesteentjes.

De leukste gesprekken

Het zetten van kunstnagels, gelnagels of acrylnagels is een klus die minimaal een uur, en vaak langer, in beslag neemt. In deze tijd heb je vaak allerlei leuke gesprekken met jouw klanten. Omdat jouw klanten als het goed is met enige regelmaat in jouw salon te vinden zijn, creëer je een band met hen, waardoor jouw werk nog leuker wordt.

Het ondernemerschap

Heb jij er altijd van gedroomd om eigen baas te zijn? Als jij nagelstyliste wordt, wordt die droom werkelijkheid. Het is uiteraard mogelijk om een medewerker te worden in een grotere nagelsalon, maar het opzetten van een eigen salon en het opbouwen van een eigen klantenkring geeft je meer vrijheid en voldoening. Als eigen baas bepaal jij jouw eigen werktijden en kies je zelf welke technieken en trends jij in jouw salon aanbiedt. Zo doe je alleen datgene wat jij leuk vindt. Het ondernemerschap biedt een vrijheid die onvervangbaar is.

De opleiding

Ben je enthousiast geworden over het beroep nagelstyliste en ben je op zoek naar een passende opleiding? De opleiding nagelstyliste zit vol met informatie en praktische leermomenten over behandelingen, manicures, nageltrends, verschillende technieken en verschillende soorten nagellak. Daarnaast leer je alles over hoe je een eigen onderneming runt. Na het afronden van de nagelstyling opleiding ben jij een volleerd nagelstyliste en kan je beginnen met het opzetten van jouw eigen salon. Het is aan te raden om de nagelstyling opleiding te volgen aan een erkende nagelacademie. Zo weet je zeker dat je het beste onderwijs krijgt en kan jij jouw klanten zo goed mogelijk van dienst zijn.