De zinken emmer; een leuke woonaccessoire met gevoel voor nostalgie

De zinken emmer is terug van weggeweest! Je ziet ze opduiken in verschillende interieurs, en ze worden zowel voor binnen als buiten gebruikt. Tot in de jaren ’70 werden ze volop gebruikt. Maar met de toename van plastiek is de zinken emmer op de achtergrond verdwenen. Gelukkig zijn er nog steeds liefhebbers die dit leuke hebbeding in ere houden. Zo kunnen we ze nu weer volop inzetten in onze wooninrichting. Ze zijn eenvoudig op internet te vinden en je hebt heel wat keuze!

Diverse soorten zinken emmers

Wil je een zinken emmer als decoratie voor in de tuin? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen uit een putemmer die je omtovert tot een plantenbak. Of je kunt gaan voor een zinken opvangemmer. Ga je zowel voor decoratief als functioneel? Dan heb je ruime keuze tussen een zinken melkemmer, een zinken emmer met deksel, of een zinken voerbak. Deze kunnen opnieuw dienen als emmer. De zinken vuilnisemmer kan gebruikt worden om het afval te sorteren of om het speelgoed van de kinderen in op te bergen. Of wat dacht je van een zinken emmer als vuurkorf?

Zinken emmers brengen sfeer in de tuin.

Zink is een mooi materiaal en doet nostalgisch aan. Als je een paar zinken voorwerpen bij elkaar plaatst, krijg je een artistiek hoekje. Je zinken vuilnisemmer is bijvoorbeeld makkelijk te combineren met een zinken teil of een zinken gieter. In een landelijke tuin wordt veel hout gebruikt. Zink gaat hier uitstekend bij. Zet deze objecten bijvoorbeeld voor een houten afsluiting of combineer ze met houten werktuigen zoals harken en een schop. In de moderne tuin gaat zink goed op een betonnen ondergrond. Heb je metaal in jouw tuin verwerkt? Ook daar gaat een zinken emmer uitstekend bij.

Duurzaamheid staat voorop!

Zinken emmers zijn vooral duurzaam. Ze gaan niet stuk, dat hebben ze al bewezen. Ze vertonen hoogstens wat deuken, maar dat maakt ze net zo ‘echt’. Ze hebben jaren lang dienst gedaan, en dat zullen ze in jouw tuin nu ook doen. Eens je een zinken emmer of zinken vuilnisbak in huis hebt, ga je er nog jaren geniet van hebben.

Creƫer een speelse look

Met zink krijgt jouw tuin een speels uiterlijk. Je kunt goochelen met vormen en groottes. En waarom zou je jouw ouderwetse zinken vuilnisemmer niet naast een modern zinken kunstwerk plaatsen? Het is maar net wat jij mooi vindt! Combineer naar hartelust en laat je inspiratie de vrije loop. Het voordeel van deze zinken voorwerpen is dat je ze makkelijk kunt verplaatsen. Zet ze regelmatig in een andere opstelling en op een andere plaats in je tuin. Zo krijgt jouw tuin plots een heel andere look.