De voordelen van rolluiken

Steeds vaker wordt er gekozen voor rolluiken. Met rolluiken verduister je niet alleen je woning, waardoor je heerlijk kunt slapen, ook voorkomt het inbraken. Ongewenst bezoek wordt met rolluiken immers buiten de deur gehouden. Daarnaast bieden rolluiken je privacy. Je voorkomt dat mensen bij je naar binnen kijken. Ook tegen de warmte van de zon in de zomer werkt de rolluik erg goed. Het houdt de warme zon tegen en je woning heerlijk fris. In de winter werken rolluiken juist isolerend. De warmte wordt dan uitstekend binnengehouden en jij profiteert van een heerlijk klimaat binnenshuis. Rolluiken hoeven niet grauw en grijs te zijn, maar je kunt ze in allerlei kleuren verkrijgen, zodat je woning er altijd helemaal naar jouw zin uitziet.

Luxe met automatische rolluiken

Rolluiken worden bediend met een rolluikband. Deze is handmatig te bedienen. Door aan het koord te trekken laat je het rolluik zakken of trek je het rolluik juist weer omhoog. Vaak wordt er echter voor een automatische bediening gekozen. Daarbij zakken de rolluiken met slechts één druk op de knop vrijwel geruisloos naar beneden of komen ze omhoog. Dat is natuurlijk ideaal voor bijvoorbeeld mensen met een arm- of schouderblessure. Om ervoor te zorgen dat de rolluiken automatisch bestuurd kunnen worden, wordt er een buismotor in de koker van de rolluiken geplaatst. Deze kan geactiveerd worden met een afstandsbediening of een rolluikschakelaar. Na montage van deze rolluik onderdelen is handbediening overbodig geworden en ervaar je volop luxe met de automatisering van je rolluiken.

Heerlijk slapen in een verduisterde kamer

Hoe vervelend is het dat je net heerlijk in bed ligt en er dan juist achter komt dat je de rolluiken vergeten bent. Het mooie van geautomatiseerde rolluiken is dan ook dat je vanuit je bed de kamer kunt verduisteren. Je hoeft je bed dus niet meer uit. Daarnaast is het met speciale huisautomatiseringssystemen ook mogelijk met dezelfde afstandsbediening je lichten te dimmen en de gordijnen te sluiten. Zo kun jij heerlijk gaan slapen.

Geef een reactie