De ultieme shopervaring

Het is eindelijk lente en de siberische winterkou wordt eindelijk verjaagt door het lentezonnetje. De eerste bloemetjes komen uit de grond de handschoenen kunnen weer in de kast en de eerste festival tickets zijn gekocht. Je trekt de deur open van je kledingkast en ziet daar dat tachtig procent van kleding uit dikke cashmere truien bestaat. Het zijn prachtige luxe truien en je hebt in ieder geval niet hoeven koukleumen in de winter. Echter is je kledingkast nog totaal niet klaar voor de naderende zomer en het festivalseizoen.

Het is daarom hoog tijd om de winkelstraten af te struinen naar nieuwe outfits. Afhankelijk van je budget zal je precies weten waar je het beste terecht kunt. Natuurlijk is het ook super trendy om luxe merken te combineren met betaalbaardere kleding. Niet al je kleding hoeft van Louis Vuitton te zijn om er fashionable bij te lopen. Je kan best een Hugo Boss combineren met een H&M kledingstuk.

Amsterdam is een goede plek om te shoppen. Vanaf hier kan je naar de luxe warenhuizen als de Bijenkorf en Hudson’s Bay en de vele winkels in de Kalverstraat die allemaal op loopafstand zijn. Zo kan je direct je luxe designer kleding en de betaalbare merken in één dagje winkelen kopen.

Wat heel fijn is aan de warenhuizen is dat er opgeleid winkelpersoneel werkt die echt verstand hebben van het merk en van wat bij jou past. Bovendien voel je jezelf  hartstikke rijk als de verkoper je jas aanneemt en vervolgens de jas voor je openhoudt om hem aan te trekken.  Je betaalt een vermogen voor die kleding dus dan is het wel zo fijn om van alle gemakken gebruik te maken.

Wanneer je met je designer kleding en een lach op je gezicht het warenhuis uitloopt kan je door naar de Kalverstraat. Voor het geld waar je bij het warenhuis naar buiten loopt met één tas kan je wel vijf tassen vol krijgen in de Kalverstraat. Tijd om dus even te switchen naar het budget shoppen. Lekker kleding kopen die bij je designer item passen maar een tiende van de prijs zijn.

In één dag heb je een aantal nieuwe outfits gescoord die ook nog eens trendy zijn. Je bent weer helemaal klaar om in het zonnetje alle blikken te vangen op de vele festivals die je gaat bezoeken.