De beste manieren om thuis aan je conditie te werken zonder het huis te hoeven verlaten

thuis fitness

Wil jij graag aan je conditie werken? Maar heb je niet zo heel veel zin om buiten in de kou te lopen of te fietsen? Dan zijn er tal van manieren om te werken aan je conditie zonder dat je het huis hoeft te verlaten. Denk bijvoorbeeld aan het roeien op een roeimachine, veelvuldig traplopen of fietsen op een hometrainer in je woonkamer. Al deze manieren zorgen voor voldoende lichaamsbeweging zonder dat je de kou hoeft te trotseren. En heb je een kleine woonkamer? Dan is dat vaak geen probleem omdat de meeste apparaten voor thuisfitness een handige opbergfunctie hebben.

De klassieke roeimachine

Iedereen kent de roeimachine wel. Deze machine staat garant voor een workout voor het gehele lichaam. De roeimachine heeft vaak diverse trainingsprogramma’s en is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde sporters. Door het vliegwiel dat aan de roeimachine is bevestigd kan je zelf de weerstand bepalen. Hierdoor train je zo intensief als je zelf wilt. Met de roeimachine werk je aan je kracht maar zeker ook aan je conditie zonder dat je het huis hoeft te verlaten.

Loop veelvuldig de trap op en af

De meeste mensen hebben wel een trap in huis of een trappenhuis in de flat. Deze trap is perfect om je workout op uit te voeren. Ren een paar keer de trap op en neer of gebruik de trap om lunges of squats uit te voeren. Wanneer je deze workout een paar weken hebt herhaald zal je zien dat je conditie een stuk beter is geworden. Zonder de aanschaf van fitnessmaterialen en zonder de deur uit te gaan werk jij op deze manier aan een ijzersterke conditie.

Fiets je fit op een hometrainer

Wil je graag fietsen maar liever niet buiten? Dan is de hometrainer het perfecte apparaat voor jou. Met een hometrainer train je je conditie, zonder dat je een meter verplaatst. Zet de hometrainer voor de tv om een leuke serie te kijken, of fiets een virtuele route in binnen- of buitenland. Een hometrainer is geschikt voor zowel beginnende sporters als gevorderde sporters en doordat je de weerstand zelf kan instellen kan je het maximale uit je workout halen.

Wil je dus werken aan je conditie? Maar heb je geen zin om naar buiten te gaan? Dan kan je met veel fitnessapparaten thuis perfect aan de slag. Train jezelf fit in je eigen huis!