De aankleding van je bruiloft

Jullie gaan trouwen. Een mooie dag staat je te wachten. Uiteraard heb je deze dag al tot in de puntjes voorbereid of laten voorbereiden. Heb je aan alles gedacht? Is alles geregeld? In dit artikel nemen we een belangrijk aspect van deze dag met je door: het diner.

Menukeuze

De liefde van de man gaat door de maag. Een belangrijk gezegde wat uiteraard een kern van waarheid bevat. Maar niet alleen de man vindt het eten belangrijk, ook vrouwen willen graag wat lekkers voorgeschoteld krijgen. Zo ook jouw bruiloftsgasten. Kies voor het diner een menu dat bij jullie als bruidspaar past. Of dat nu een gezellige barbecue in de tuin is, een driegangen diner aan tafel of een lopend buffet. Zorg dat een goede bodem is gelegd, aangezien het nog wel eens een lange avond kan gaan worden.

Tafelindeling

Misschien heb je er al over nagedacht; de tafelindeling. Wie mag aan welke tafel en waar komt het bruidspaar te zitten. Willen jullie graag bij je ouders en andere familieleden aan tafel of wil je juist apart zitten? Komen er gasten die misschien beter niet aan één tafel kunnen plaatsnemen, dan is een vooraf opgestelde tafelindeling wellicht geen slecht idee. Met leuke naamkaartjes geef je aan wie waar mag zitten. Uiteraard zijn deze geheel in de stijl van jullie bruiloft. Wil je het liever wat meer informeel houden, dan is de tafelopstelling het enige waar je aan hoeft te denken. Je kunt ervoor kiezen na elke gang een andere plaats te kiezen en ook wanneer er kinderen bij het diner aanwezig zijn is het wel prettig om een looppauze in te lasten.

Tafelaankleding

Al kies je voor een informeel diner, de tafelaankleding is altijd belangrijk. De basis van de aankleding van de tafel is het tafelkleed. Heb je ronde tafels, vergeet dan niet ronde tafelkleden aan te schaffen. Deze drapeer je perfect over de tafel en geven net wat meer klasse en stijl. Daarnaast is het bestek, de glazen en uiteraard het servies erg belangrijk. Krijgen jouw gasten een lopend buffet voorgeschoteld, dan zou je de aankleding kunnen beperken tot tafeldecoratie. Maak er in ieder geval een mooi geheel van, een onbezorgde dag en zorg voor een onvergetelijke dag!

Geef een reactie