Brand jij ook kaarsen voor de sfeer in huis?

In Nederland worden veel kaarsen gebrand. Ons land staat niet op nummer 1, maar staat wel altijd bovenaan de lijstjes als het gaat om het gemiddeld aantal kaarsen per inwoner per jaar. Zeker in de koude wintermaanden en tijdens de kerstperiode zien we een enorme piek in het kaarsengebruik.

Sfeer van kaarsen

Kaarsen geven sfeer. Dat is in de meeste huishoudens de belangrijkste reden om ze te branden. Ten eerste is het natuurlijk het kaarslicht dat een mooie warme gloed geeft, waardoor de omgeving in een romantisch, diffuus licht komt. Maar behalve de gloed zijn de kaarsen ook te verkrijgen in diverse maten, kleuren en geuren, zodat je eenvoudig een set kaarsen kan samenstellen die goed past bij de inrichting van het huis. Tot slot heeft het branden van kaarsen soms ook een meer functioneel karakter. Op donkere plekken is het handig om meer licht te hebben en kaarsen zorgen ook voor warmte. Daarbij kun je ook denken een doopkaarsen, communiekaarsen, huwelijkskaarsen en offerkaarsen die op zich weer een bepaald religieuze symboliek hebben.

Bolsius & Gouda kaarsen

De grootste kaarsenmaker die wij in Nederland kennen is Bolsius. Gouda is daar onderdeel van en staat bekend om de luxere afwerking en zeer hoge kwaliteit door het gebruik van hoogwaardige grondstoffen. Bolsius kaarsen zijn voor het gros van de mensen prima kaarsen om te branden. Ze zijn goed van kwaliteit, aantrekkelijk qua prijs en design en branden mooi op. Het assortiment van Bolsius wordt op heel veel plekken te koop aangeboden, zowel in fysieke winkels als online, en daardoor zijn het ‘de kaarsen voor iedereen’ geworden.

Speciale kaarsen zoals de kerstboomkaarsjes

Naast de bekende collecties rustieke kaarsen, stompkaarsen en drijfkaarsen willen we hier ook nog even de nadruk leggen op een aantal kaarsen die niet alledaags zijn, maar toch heel gewild.

  • Kerstboomkaarsjes zijn de echte, authentieke kaarsjes voor in de boom van Bolsius. Deze zijn verkrijgbaar in de kleuren wit, ivoor en rood met een brandtijd van 1,5 uur. Met kerstkaarsjes in de boom geef je de kerstperiode extra sfeer; de boom komt in een mooie gloed en licht mooi op met deze kaarsjes er in.
  • Dompelkaarsen en tonkkaarsen zijn conische kaarsen in de kleur ivoor en erg populair tijdens de donkere dagen en de kerstperiode. Doordat ze taps toelopen hebben deze kaarsen een stijlvolle vorm die goed staat in een chique omgeving.
  • Bloemsteekkaarsen zijn mooie ranke kaarsen om bloemstukken, grafstukken en kerststukken op te sieren. Doordat ze smal zijn kun je ze eenvoudig in het stuk steken. En omdat ze vrij lang zijn kunnen ze lang branden zonder de bloemen en planten aan te raken.

Kaarsen kopen

Voor het kopen van alle bovenstaande kaarsen en nog meer adviseren we de webshop VanKaarstotServet. In deze kaarsenwinkel is bestellen eenvoudig en zijn de prijzen laag. De kaarsen worden snel bezorgd en als er iets aan de hand mocht zijn, dan kunt u op de goede service rekenen. In deze shop heb je keuze uit een enorm aanbod sfeerproducten. Allerlei mooie tuin-, tafel-, keuken-, en woondecoratie artikelen die de sfeer in en om het huis verhogen, waaronder de gehele collectie Bolsius kaarsen.