5 Tips voor je voetbalreis naar Rome

Een voetbalreis naar Rome combineren met een stedentrip naar de hoofdstad van Italië is een echte aanrader. Hieronder zetten we de bezienswaardigheden in Rome die je absoluut niet mag missen op een rij!

Oude stadscentrum

Het oude stadscentrum van deze mooie stad in Italië moet je zeker een bezoek brengen wanneer je naar Rome gaat. Zo vind je in Vaticaanstad onder meer het huis van de Paus (Pauselijk Paleis). Paus Franciscus woont echter niet in het paleis zelf maar in het gastenverblijf. Daarnaast is de druk bezochte binnenstad op zich al een bezoek waard. Je kijkt werkelijk je ogen uit. Toeristen uit de hele wereld bezoeken dagelijks de stad, het Vaticaan en het welbekende Colosseum, die hieronder afgebeeld is.

Het Olympisch Stadion

Het stadion die AS Roma en SS Lazio delen is ook zeker een bezoek waard. Boek bij je

voetbalreis naar Italië losse tickets voor een stadiontour om je ervaring in Rome helemaal compleet te maken! Het Olympisch Stadion van Rome stamt al uit 1928 en is dus al 90 (!) jaar oud. Denk er wel om dat een stadiontour op de wedstrijddag zelf niet mogelijk is. Boek daarom je stadiontour een dag voor of na de wedstrijd een stadiontour in het Olympisch stadion.

Derby van Rome (Derby della Capitale)

De wedstrijd tussen de twee bespelers van het Olympisch stadion in Rome staat bekend als

de Derby della Capitale . Een bezoek aan deze heetgebakerde clash tussen de twee

Italiaanse topploegen is zeker weten een aanrader. Maak je stedentrip naar Rome compleet met een bezoek aan de derby in het Olympisch Stadion. Deze wedstrijd tussen de twee aartsrivalen AS Roma en SS Lazio maken de voetbalreizen tot een waar evenement.

Fonteinen

Een bijzonder fenomeen in Rome zijn de fonteinen. Deze kwamen een aantal jaar geleden nog negatief in het nieuws toen supporters van Feyenoord de fonteinen zouden hebben beschadigd en beklad. Rome heeft de fonteinen echter weer helemaal opgeknapt en het is nu dan ook een echte toeristische trekpleister. Zie hieronder de meest bekende fontein van Rome en misschien wel heel Italië: de Trevi fontein.

Spaanse trappen

De laatste niet te missen toeristische trekpleister zijn de Spaanse Trappen. Het is er altijd enorm druk, wat ook te zien is op onderstaande afbeelding. De Spaanse trappen en de oude huisjes in de binnenstad geven een uitstekend beeld van hoe Rome haar oudheid in stand houdt. Naast de Spaanse trappen zijn ook het Colosseum, de Sint-Pietersbasiliek en het Forum Romanum enorm populaire bezienswaardigheden in de Italiaanse hoofdstad.