Wonen in Amsterdam, tips om een kamer te vinden

Amsterdam is een van de hipste steden van Nederland. De stad heeft ongeveer 1 miljoen inwoners en daarom is Amsterdam een diverse stad met veel verschillende subculturen. Ook qua fashion is Amsterdam ‘the place to be’. In het Amsterdam fashion center doen de grotere modeketens en ontwerpers zaken met fashionbedrijven in heel Europa. Wil jij ook wonen in deze levendige stad? Dat kan best lastig zijn. Lees hier een paar tips om snel woonruimte in Amsterdam te vinden.

Studentencomplex

Ben jij student aan een Amsterdamse hogeschool of universiteit? In veel gevallen kan je dan goedkoop wonen in een studentencomplex. De meeste studentencomplexen bevinden zich een aantal kilometer uit het centrum. Voordeel is wel dat je erg goedkoop kan wonen en bovendien veel nieuwe mensen snel leert kennen.

Woningweb

In Amsterdam zijn er meerdere woningcooperaties die sociale huurwoningen aanbieden. Als jij onder een bepaalde inkomensgrens blijft kom je in aanmerking voor een goedkope huurwoning. De sociale huurwoningen liggen verspreid door de hele stad in zowel het centrum als buitenliggende wijken. Wil je een sociale huurwoning? Dan moet je jezelf eerst inschrijven via de website woningenweb, een samenwerking van verschillende cooperaties.

Facebook

Via Facebook zijn er meerdere grote facebookgroepen waar advertenties van vrije woningen en kamers worden geplaatst. De Facebookgroepen werken als een prikbord waarbij vraag en aanbod samenkomen. Het voordeel van Facebook is dat het reageren gratis is, in tegenstelling met verschillende woningenwebsites.

Kaartjes in de bus gooien

Wil je in een specifieke wijk wonen? Het kan altijd helpen om een flyer te printen en deze te verspreiden in de wijk. Vaak kom je aan de beste kamers door mond tot mond reclame. Laat iedereen weten dat je een kamer of appartement zoekt zodat zij aan jou denken als ze iets horen.

Nog meer tips

Haastig op zoek naar een kamer in Amsterdam? Bekijk dan de 10 beste tips om een kamer in Amsterdam te vinden.

Geef een reactie