Loodgieter Naarden over het verfijnen van uw woning

Om het zo gezellig mogelijk te maken in huis, kunt u verschillende accessoires aan uw interieur toevoegen, kunt u uw oude meubels vervangen, of kunt u meer verlichting in huis gebruiken. Frustraties en irritaties leiden vaak niet tot een verbetering van de sfeer in huis, waardoor u deze moet proberen te voorkomen naast het verfraaien van uw interieur. Een van de manieren om frustraties tegen te gaan, is het voorkomen van lekkages, verstoppingen en stroomstoringen in huis. De loodgieter uit Naarden die wij voor het schrijven van dit artikel spraken, gaf aan dat veel mensen het onderhoud aan de loodgieterselementen in huis vergeten. Met alle gevolgen van dien! Een verstopping zorgt er bijvoorbeeld niet alleen voor dat u niet meer naar het toilet kunt, ook brengt een verstopping een smerige stank met zich mee.

Verstoppingen in de afvoer voorkomen

Het voorkomen van een verstopping in de afvoer is gelukkig relatief eenvoudig. Zo raadt de loodgieter uit Naarden woningbezitters aan om altijd gebruik te maken van een zeefje in de gootsteen en een filter in het doucheputje. Op deze manier houdt u een groot deel van het restafval buiten de afvoer, zoals haren, etensresten, etc. Juist dit restafval is vaak de bron van een verstopte afvoer. Het restafval zakt in de afvoer naar de bodem en kan vervolgens niet meer door het water worden meegevoerd.

Helaas is het niet mogelijk om een verstopping op deze manier helemaal uit te sluiten. Er kan namelijk altijd iets van restafval in uw afvoer terechtkomen. Door de afvoer in huis zeker eens per twee jaar door de loodgieter uit uw buurt door te laten spuiten, minimaliseert u de kans op verstoppingen helemaal. Bij het doorspuiten van de afvoer worden ook de beginnende verstoppingen letterlijk voor u opgelost. Wanneer heeft u de afvoer in uw woning voor het laatst door laten spuiten?

Een lekkage in huis tegengaan

Naast de verstoppingen in een afvoer, vormen ook lekkages een grote ergernis voor veel woningbezitters. U voorkomt een lekkage door de leidingen in uw woning regelmatig na te laten kijken door een loodgieter. Ook is het belangrijk om de leidingen naar buitenkranen in de wintermaanden af te sluiten, zodat hier geen water in stil komt te staan. Bevroren leidingen kunnen knappen, met een vervelende lekkage tot gevolg.

Tip: laat leidingen altijd door loodgieter leggen! Als leidingen niet op de juiste wijze worden aangelegd is de kans op lekkages ontzettend groot.

Geef een reactie