Alles over de trouwring

Nadat je ten huwelijk bent gevraagd, komt de grote dag steeds dichterbij. Jullie hebben alleen nog een trouwring nodig voor de bruiloft. Maar, waar begin je mee? En waar ga je naar op zoek? Lees hier alles over de trouwring en het vinden van de perfecte ring voor jouw partner.

 

Het uiterlijk van de trouwring

Ten eerste is het belangrijk om te weten hoe de trouwring er uit moet gaan zien. Dik, dun, groot, klein, goud, zilver etc. De ringmaat is wel het belangrijkste. Je kunt ook een ring van je partner, die goed past, meenemen naar de juwelier. De juwelier kan dan de ringmaat bepalen. Jullie kunnen ook samen de trouwring uit gaan zoeken, wat het vaakst voorkomt. Zo kunnen jullie de verschillende ringen goed passen en kunnen jullie de ringen op elkaar afstemmen. Willen jullie bijvoorbeeld dezelfde soort? Of allebei iets heel anders?

Het uiterlijk van de trouwring komt na de maat aan aanbod. Om het uiterlijk van de trouwring te vormen, heb je heel veel verschillende keuzes. Als materiaal kun je bijvoorbeeld kiezen uit goud, platina, titanium of zilver. Het is maar net wat jullie mooi vinden en wat jullie budget is voor de ringen.

De versiering van de trouwring kun je op veel manieren invullen. Trouwringen ook steentjes bevatten, zoals: robijn, saffier, smaragd of diamant. Kies je voor een grote of meerdere kleintjes? Kies je voor alleen steentjes op de bovenkant? Of helemaal rondom? Het uiterlijk van je trouwring kan je afstemmen op jullie smaak of thema van de bruiloft.

Hoe draag ik mijn trouwring?

De grote dag van de bruiloft is aangebroken. Tijdens de bruiloft komt er een moment dat jullie de trouwringen aan elkaar gaan uitwisselen. Maar hoe draag je nou eigenlijk een trouwring? Het is gebruikelijk om de ring aan de linker ringvinger te dragen. Dit komt omdat er een hele tijd geleden, in de tijd van de Egyptenaren, is ontdekt dat er in de linker ringvinger een ader loopt die direct in contact staat met het hart. Op deze manier staat de ring en de liefde voor elkaar in contact met het hart.

Waar haal ik een trouwring?

Voor een trouwring is het het beste om naar een juwelier te gaan. Dit om kwalitatief goede trouwringen te kopen, waarvan het materiaal echt en gecertificeerd is. Je kunt dan een afspraak maken bij een trouwringenspecialist. Door middel van een afspraak kan de juwelier zijn aandacht goed richten op jouw wensen voor de trouwring.

Geef een reactie