6 redenen om te kiezen voor Houtlook vloertegels

Houtlook vloertegels, ook keramische parket genoemd, kunnen niet meer ontbreken in het tegelassortiment. Een keramische houtlook tegel wordt steeds vaker verkozen boven een echte houten vloer. Niet zo gek, aangezien een houtlook tegel diverse voordelen kent ten opzichte van een houten vloer of parket. Ben jij nog in dubio of je moet kiezen voor houtlook vloertegels of keramische parket? Deze blog neemt je twijfels gegarandeerd werd.

De vloer is een zeer bepalende factor in huis en legt als het ware de basis voor het verdere interieur. Het is daarom van groot belang om niet alleen te kijken naar de uitstraling van een vloer, maar ook de praktische aspecten te bekijken. Wanneer je op pad gaat voor een vloer, wint de uitstraling het vaak. Er wordt vaak pas echt nagedacht over de praktische kant als de vloer er eenmaal in ligt. Hout is en blijft een prachtig product, maar kent ook zeker zijn nadelen. Laat een keramische houtlook vloertegel nu de perfecte oplossing zijn, het kent namelijk diverse voordelen:

  1. Een houtlook vloertegel in combinatie met vloerverwarming: de perfecte combi!

Een van de belangrijkste redenen om te kiezen voor een houtlook tegel in plaats van een houten vloer, is het feit dat het een hele goede match is met vloerverwarming. Iedereen die zich verdiept in de aankoop van een houten vloer, weet dat deze combinatie gevaarlijk kan zijn. Door de warmte kan hout uitdrogen, scheuren of krom trekken. Bij een houtlook tegel is het juist een perfecte combinatie omdat steen de warmte goed kan geleiden. Je bereikt daardoor binnen korte tijd een aangename temperatuur.

  1. Wil je een onderhoudsvriendelijke vloer met de uitstraling van houd? Kies voor een houtlook tegel!

Een houtlook vloertegel vergt, in tegenstelling tot een houten vloer, weinig tot geen onderhoud. Een keramische tegel is machinaal vervaardigd en is ontzettend hard waardoor het niet zal krassen en vlekken niet in de tegel trekken. Het is daarom voldoende om de vloer te dweilen met water en een reinigingsmiddel. Kies voor een reinigingsmiddel wat geen zeepresten achterlaat. Dit kan bijvoorbeeld een tegelreiniger zijn van het merk HMK, schoonmaakazijn of een druppel afwasmiddel. Deze producten laten geen zeepresten achter en ontvetten de houtlook vloer. Een keramische houtlook tegel hoeft tevens niet jaarlijks behandeld te worden, dit is bij een houten vloer wél het geval. Ook zullen er geen problemen ontstaan met kromtrekken door warmteverschillen of problemen met vocht, wat bij een houten vloer wel zo kan zijn.

  1. Wil je een vloer die lang meegaat? Keramische parket is uiterst duurzaam

Onder duurzaam verstaan we; een product wat lang meegaat én minder belastend is voor het milieu. Voor een houten vloer moeten er bomen gekapt worden, voor een houtlook vloertegel niet. Ook zien we steeds meer dat keramische tegels opnieuw te gebruiken zijn. Oude keramische tegels worden dan gebruikt bij het produceren van nieuwe keramische tegels. Een houtlook tegel gaat overigens een levenlang mee en blijft zijn mooie uiterlijk behouden. De tegel is namelijk krasvast en niet gevoelig voor vlekken of zuurhoudende middelen. Ook na jaren ziet de vloer er nog als nieuw uit.

  1. Een houtlook vloer is prachtig in een badkamer

Wil je dezelfde warme uitstraling creëren in de badkamer? Dat kan met een keramische houtlook vloertegel. De afgelopen jaren zagen we vooral veel grijs en antraciet in de badkamer, maar er wordt steeds vaker gekozen voor een combinatie met een houtlook vloertegel. Denk aan een neutrale keramische wandtegel in combinatie met keramisch parket in de badkamer en/of toiletruimte. Veel houtlook vloertegels hebben een antislipwaarde van R11 of R12 waardoor de tegels ook nog eens antislip zijn, perfect dus voor in de doucheruimte! Keramische parket is tijdloos en prachtig in perfect te combineren met andere kleuren en materialen.

  1. Een houtlook vloertegel krast niet!

Een reden om te twijfelen over een houten vloer is dat deze erg gevoelig is voor krassen (en vlekken). Natuurlijk is het mogelijk om een houten vloer te behandelen zodat dit minder snel ontstaat, maar dit is een proces wat jaarlijks (of vaker) herhaald moet worden en overigens geen garantie biedt. Met keramische parket ben je ervan verzekerd dat er géén krassen ontstaan. Ligt de vloer ook in de keuken, bij keramische parket hoef je niet bang te zijn voor vlekken die zichtbaar blijven. Vetten en zuurhoudende middelen trekken namelijk niet in de vloer en kunnen ook niet uitbijten. Even een doekje eroverheen en klaar!

  1. Prachtige prints en diverse tegels in een module

Toen het keramische parket nog maar net geïntroduceerd was zagen we al de mooiste prints voorbij komen, maar dit is door de jaren heen alleen maar mooier én gedetailleerder geworden. Ook zijn de groeven in een houtlook tegel voelbaar wat zorgt voor meer diepte in de tegel. Een module bestaat uit tegels met verschillende prints. Per tegel verschilt het aantal verschillende tegels per module. De tegels uit een module moeten gemengd gelegd worden waardoor het lijkt alsof elke tegel uniek is (zoals bij hout en natuursteen daadwerkelijk het geval is.

Het aanbod keramische houtlook vloertegels is uitgebreid, hierdoor kan het lastig zijn om een keuze te maken. Via internet zijn veel tegels te vinden, maar wij raden het zeker aan om eens een kijkje te nemen in een showroom zoals Totaaltegel waar ze houtlook vloertegels verkopen. Kleuren zijn toch altijd anders dan op een beeldscherm, ook is het fijn om de structuur van de houtlook tegel te kunnen voelen. Succes!

Geef een reactie